20 Şubat 2013 Çarşamba

Eleşkirt Belediyesi'nde Neler Oluyor?


Eleşkirt’lilerin dilinden Belediye ile halk Arasındaki Gerginliğin sebebi

Geçtğimiz günlerde Kaleme Aldığımız Eleşkirtte neler oluyor yazımızla sorun dile gerirmiştik.Eleşkirtli Vatandaşlarımız olayların gerekçesini yazmış.


Bizde Harfine bile dokunmadan yayınlıyoruz.

İŞTE O YAZI:

Bir Belediyeyi düşünün ki iktidar partisinin belediyesisin AK Parti iktidarda olduğu her dönemde Eleşkirt’te hep AK Parti belediye başkanlıklarını kazanmış ve bundan önce yine bir dönem belediye başkanlığı yapmışsın Belediye Başkanlığına aday olduğunda eski hataları yapmayacağını ve tecrübeli biri olarak aday olmuşsun seçmenin karşısına çıkmışsın ve mevcut iktidarın İçişleri Bakanı daha önceden senin ilçende kaymakamlık yapmış yeri geldiği zaman İçişleri Bakanı benim ahbabımdır diye ahkam kesiyorsun bu madalyonun bir yüzü diğer yüzüde Belediye Başkanlığını kazandıktan sonra Eleşkirt’e bir çivi bile çakmadın. Belediyede çalışanları nasıl sabah 08.00’de de başlıyorsa sizde aynı şekilde mesaiye gidiyor öğle yemeği için ayrılır tekrar mesaiye dönüyorsunuz diğer çalışanlar gibi akşam 5 olsunda evime gideyim hesapları yapıyorsunuz. Sanki seçilmiş değil atanmışsınız gibi davranıyorsunuz. (Hoş bir dahaki seçimde seçilmeyi değil aday olamayacağınızı biliyorsunuz ya)

Ha günahınızı almayayım çalışıyorsunuz ama nerede evinizin büyütülmesi ve güzelleştirilmesi üzerinde.

Eleşkirt ilçemiz İlimizin en güzel ilçelerinden birisidir. Düz bir ovada olmasını mı dersiniz, insanlarının adam gibi adam olmasını mı dersiniz okur yazarlık oranının yüksek olmasını mı dersiniz ne derseniz deyin bu kadar güzel bir ilçeye bu yönetim yakışmıyor çünkü adamın yaptığı bir şey yok ki.

Stadyumun yanında yapılan Kapalı Spor Salonunun hikayesi (Diyeceksiniz ki Spor Salonu Belediye ne alaka değimli?) ama kazın ayağı öyle değil. Güya Belediye diyor ki Eleşkirt ilçemizde bir spor salonu eksik (Eleşkirt ilçemizi çok düşündüğü için) Bu arada Spor Toto teşkilatıda bu tür binalar için yardım yapıyor Belediye başkanı da gidiyor Spor Toto teşkilatına diyorki beraber yapalım siz o ödeneği bize verin biz yaparız diye. Ve para Eleşkirt Belediyesine aktarılıyor ihale bitiyor (ihaleyi kimin kazandığını söylemiyorum siz bulun) Spor Toto’dan gelen parayla bu günkü inşaat aşamasına geliniyor ve para bitiyor Belediyenin parası da yok ne yapıyor Ağrı Valiliğine başvuruyor İl Genel Meclisi bu yarım kalan inşaata vermesi isteniyor ancak Meclisten bu onay çıkmıyor ve inşaat bu günkü hali ile kalıyor. Diyeceksiniz ki ne var bunda bir Belediye Başkanı ilçesini düşünemez mi? İlçesine bir bina kazandıramaz mı? Evet düşünce güzelde uygulaması kötü. İhaleyi kimin kazandığını bulursanız bunların neden yapıldığını anlarsınız. Bu arada ihale paravan bir şirket olsa da sizler ihalenin kim tarafından alındığını biliyorsunuz.

Eleşkirt’te bir Küçük Sanayi Sitesi var adı üzerinde küçük ölçekli işletmelerin oluşturduğu bir yer biliyorsunuz bu binaları Devlet yaptırır uzun vadeli düşük kredilerle marangoza, demirciye, yağcıya, kaynakçıya verir. O insanların kalkınmasına yardım eder, destek olur. Devlet olmanın gereğidir bu. İşte bu insanlara devlet bunu yapıyor ama aynı devletin bir Belediye Başkanı bu dükkanları mühürlüyor tam 2 gün. Bu dükkanlar tam 2 gün o kırmızı mühürle kapalı bir şekilde kalıyor. Sebep ruhsatları yokmuş. Yine diyeceksiniz ki ne var bunda her işyeri ruhsatsız olur mu?

Elbette ruhsatı yoksa kapatılır diye? Bunlara diyeceğimiz yok ama siz günde 50 Tl kazanan bir işyerine Ruhsat bedeli olarak 1000TL istenir mi? Suları sık sık kesilir mi?

Sonuçta ne oldu biliyor musunuz? Esnaflar 1000 TL ödeyerek dükkanları açtılar. Tam 30 kişi 30.000 TL ödedi. Ödeyemeyenler ise kırmızı mühürleri ile beklemeye başladı. Ve hala açılmayan

Pek çok dükkan var.

Belediye olarak yapacağını söylediğin bir Taziye evi konusu var. (Ne kadara yaptığını sormuyorum)

Parası devletten çıkıyor burada bir sorun yok. Yalnız Cuma günleri camii önlerinde bu taziye evi için

Para toplanmasını bir açıklayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder