2 Şubat 2013 Cumartesi

COŞKULU BDP DOĞUBAYAZIT İLÇE KONGRESİ

 Doğubayazıt BDP İlçe örgütünün Doğubayazıt Kutlu Aktaş Spor salonunda 2.olağanüstü kongresi coşkulu bir şekilde yapıldı.


Doğubayazıt BDP İlçe Örgütünün 2.olağan kongresine Ağrı BDP Milletvekili Halil Aksoy, BDP Genel Merkez Meclis Üyesi Metin Bingöl, Doğubayazıt Belediye Başkanı Canan Can Korkmaz, çevre il ve ilçe BDP Teşkilatları ve Belediye Başkanları, Belediye Başkan üyeleri, Doğubayazıt STK başkanları, muhtarlar ve kongre delegeleri ile çok sayıda halk katıldı.

Kongrenin divan başkanlığına Abbas Yoldaş oy birliğiyle seçildi. Divan üyeliklerine avukat Aydın Filiz ve Belediye Meclis üyesi Songül Hacıoğlu seçildi.

Divan oluşumunun akabinde Divan Başkanı Abbas Yoldaş yaptığı konuşmada içinde bulunduğumuz sürecin önemine vurgu yaparak, önümüzdeki sürecinde nedenli önemli olduğuna dikkat çekti.

CANAN KOKRMAZ’IN KONUŞMASI

Doğubayazıt Belediye Başkanı Canan Korkmaz yaptığı konuşmada, BDP İlçe Örgütünce yapılan 2. olağanüstü kongresinin halkımıza hayırlı olması temennisinde bulunarak; onurlu bir barış için mücadelenin gerekliliğine işaret etti. Daha sonra Belediyenin yaptğı çalışmaları dile getirdi.

METİN BİNGÖL’ÜN KONUŞMASI

BDP Genel Merkez Meclis Üyesi Metin Bingöl yaptığı konuşmada Paris’te barış sürecinde suikast sonucu 3 kadın siyasetçinin katledilmesini kınayarak lanetledi. Bingöl; Seyid Rıza’nın “Sizin yalanlarınızla, hilelerinizle baş edemedim. Bu bana dert oldu. Ben de önünüzde diz çökmedim bu da size dert olsun.” Sözünü anımsatarak Roboski örneğiyle hükümete yüklendi.

Bingöl sözlerine inkarcı politikaların sonuç vermeyeceğini örneklerle ifade ederek defalarca barış haritası iktidara sunulduğu halde iktidarın günlük politikalarla günü kurtarmaya çalıştığını söyledi.

HALİL AKSOY’UN KONUŞMASI

Ağrı BDP Milletvekili Halil Aksoy, Doğubayazıt BDP 2. olağanüstü kongresinde yaptığı konuşmada “Günün sorunu Kürt sorunu ve barıştır. 100 yıldan beri Kürt sorununa bir çare bulunamadı. Hak ve özgürlükler için mücadele eden Kürtler çeşitli yerlerde katledilmiştir. Barış girişimleri sayın Öcalan ve Oslo görüşmeleriyle epeyce mesafe almıştır. Roboski’de 34 insan günahsız olarak katledildi. Çoğu da çocuktu. Geçimlerini 50 liralık sermayeyle sağlıyorlardı. Bunların suçu ve günahı neydi? Bu katliamların üstü kapanmamalı ve bunu Kürtler asla unutmamalıdır.

Suriye’deki Kürtler kendi kendini idare etmek istiyorlar. Ama bazı güçler buna fırsat vermemek için çaba gösteriyorlar. Tüm güçler birlik içinde hareket etmelidirler. Kürtlerin isteği aynı zamanda sayın Öcalan’ın da özgürlük istemidir. Oynanan oyun çok açıktır. BDP’nin herkesle ilişkisinin kesilmesini istediler. Ama biz bu oyuna gelmedik. Şuanda dediklerimizin doğrultusunda sayın Öcalan ile görüşülüyor. Bizde bunu söylüyorduk. Ne isteniyordu? Statüko, özgürlük, dil ve sayın Öcalan’ın bırakılması temelde istenilenler bunlardır. Kürt sorununun gündeme gelmesi sayın Öcalan ile görüşmelerden sonra güncelleşmiştir. Eğer sorun çözülecekse sayın Öcalan ile BDP ile Kandil ile DTK ile diyalog oluşması gerekir. Biz ne yapıp yapıp bu dört gerçeğe sarılmalıyız. Sıkılan yumrukla nasıl ki tokalaşma olanaksızsa tetiklerden eller inmelidir. Bir taraftan barış beri taraftan bombardıman olmaz.

Paris’te 3 kadınımıza yapılan provakasyonlar barışa sıkılan kurşundur. Bu üç Kürt kadınının öldürülmesi uluslar arası bir komplodur. Hiçbir güç Fransa gibi istihbaratı güçlü olan bir ülkede istihbaratın eli olmadan bu işi yapamaz. Bu katliamın aydınlatılmasını istiyoruz.

2. Olağanüstü kongreye giderken kadınlarımız evde oturmamalı. Partiyi kendi evi bilmelidir. Kadınlarımız mutfağa esir edilmemelidir. Onların partinin büyümesinde çalışmaları gerekmektedir. Sonuçta kadınlarımızın olmadığı bir örgüt örgüt değildir. Her demokrat başka yerlerde demokratlara yönelen tehditleri görmemezlikten gelemez. Onlara yapılan tehdidin kendisine yapılmış tarzında hareket edilmelidir. Barış sürecinde barış için direnmeliyiz. Ayakta durmalıyız. Temel hak ve özgürlükler hakkı Anayasa’nın teminatında olması gerekmektedir.” dedi.

Halil Aksoy’un konuşmasından sonra eski BDP Doğubayazıt ilçe Başkanı tarafından parti faaliyet ve mali raporları okundu. Daha sonra ses sanatkarı Halit Bilgiç tarafından mini bir konser verildi. Ardı sıra çarşaf liste ile yönetim seçimine gidildi.

Halkın Sesi













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder