16 Şubat 2013 Cumartesi

Belediye Başkanı'nın tutuklanması protesto edildi


AĞRI - Patnos Belediye Başkanı Yusuf Yılmaz'ın kesinleşen cezası nedeniyle tutuklanması ardından ilçede basın açıklaması yapıldı.


BDP İlçe binası önünde bir araya gelen ve aralarında BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, BDP Muş Milletvekili Demir Çelik, Muş, Varto, Malazgirt, Bulanık, Doğubayazıt belediye başkanları, BDP bölge il ve ilçe başkanlarının bulunduğu çok sayıda kişi, buradan Dörtyol mevkisine kadar yürüdü."Vurarak, vurdurarak, öldürerek bitiremezsin. Sen öldürdükçe biz çoğalacağız", "İrademe dokunma" ile Belediye Başkanı Yılmaz'ın posterleri açılırken, sık sık "İrademe dokunma", "Bijî Serok Apo", "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganları atıldı.

Yoğun polisiye önlemlerin alındığı açıklamada konuşan BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, Yılmaz'ın tutuklanmasının yıldırma politikası olduğunu dile getirerek, Yılmaz ile birlikte tutuklanan belediye başkanlarının sayısının 21 olduğunu söyledi. Aksoy, "Başkanlarımız tutuklanınca bizi yıldırarak dağıtacaklarını sanıyorlarsa yanılıyorlar. Gün birlik ve dimdik ayakta durma günüdür" dedi. BDP Muş Milletvekili Demir Çelik ise, BDP'ye yönelik yapılan bu operasyonların yeni olmadığını dile getirerek, Yusuf Yılmaz'ın partileri için başarılı bir belediye başkanı olduğunu söyledi. Çelik, "Parti olarak onun gibi tutuklu bulunan 20 belediye başkanımızın arkasındayız. Yıllardır biz Kürtleri askeri operasyonlarla etkisiz hale getirme oyunları bitmiyor. En son örneği Yusuf Yılmaz şahsına Patnos ilçemizde yaşadık. Patnos 90 yıldır görmediği hizmetleri görebilme fırsatına erişmişken bunu hazmedemeyenler bu tür oyunları oynuyorlar. 90 yıldır belediye rant kapısıyken şimdi halkın eşitlik ve özgürlük mekanına dönüşmüştür. Bu tahammülsüzlük de bunu engellemek içindir. Siz yüzbinleri de tutuklasanız biz yine de an azadi an azadi (Ya özgürlük ya özgürlük) sloganını söylemekten vazgeçmeyeceğiz" dedi. Yapılan konuşmaların ardından kitle slogan atarak belediyeye kadar yürüyüş gerçekleştirdi.

Kaynak: Yüksekova haber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder