22 Şubat 2013 Cuma

BDP Ağrı İl Örgütü AKYAD'ı Ziyaret Etti


Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Ağrı İl Başkanlığı yönetimi, Ağrı Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AKYAD)’ni ziyaret ettiler. Ziyaret esnasında açıklama yapan BDP Ağrı İl Eş Başkanı Halef Keklik, Parti yöneticilerine Karadeniz bölgesinde yapılan saldırıyı da kınadı.


Halef Keklik, demokratikleşme sorununun sadece Kürtler değil bütün ezilmiş kesimlerin sorunu olduğunu ifade etti. Keklik:” Partimiz bu demokratikleşme sürecini anlatmak için Karadeniz Bölgesine yönelik başlattıkları çalışma mevcuttu. Birkaç kendini bilmezin yapmış olduğu provakatif saldırı bizi şaşırttı. Açıkçası böyle bir şey beklemiyorduk. Tabi bu yapılanlar Karadeniz’in hepsine mal etmek de doğru olmaz, böyle bir düşüncemiz de yoktur. İçişleri Bakanlığı olmak üzere, Karadeniz’in o milliyetçi, şoven kesimi bilindiği için, yetkililer öncesinden önlemi almaları gerekmekteydi. İşlenen müzakere tablosunu zedeleyen bir durum oldu ama her şeye rağmen süreci devam ettireceğiz. BDP olarak, süreci tıkayan taraf olmayacağız.” Dedi.

AKYAD Başkanı Mehmet İzci BDP Ağrı İl Başkanlığı’nın yapmış olduğu ziyaretten dolayı memnun olduğunu belirterek, Karadeniz Bölgesinde yaşanan olayları ise sert bir dille kınadıklarını açıkladı.
Ziyarete İl Eş Başkanı Halef Keklik, Mensüre Aslan ve yönetim heyeti katıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder