23 Şubat 2013 Cumartesi

Azadîya Welat'ın Agirî Çalışanı Vedat Aydın’a Yapılan Tehditi Kınıyoruz

Azadiya Welat gazetesi Agıri çalışanı Vedat Aydın, Agıri’de gazete dağıtımı yaparken polisler tarafından tehdit edildiğini ve tehditlere boyun eğmeyeceğini dile getirdi.


T.C Polisinin Kürd basınına uyguladığı tehdit ve baskı politikası yıllar boyudur sürmekte, Özelliklede Agıri’de basın mensubu olmak, hemde yurtsever bir basın olmak hayli zor.

Neden diye soracak olursanız, Agıri’de AKP, AKP’li M.Vekilleri ve onların polislerine aykırı bir şey yazınca hemen susturmaya çalışıyorlar. Bunu başaramayıncada tehdit ve baskıya başvuruyorlar, bu yaptıklarına boyun eğmeyen yurtsever basın mensupları, bu kezde soluğu mahkeme kapılarında alıyorlar. Özgür basın mensuplarını sindirmek için elllerinden gelen herşeyi yapmaya niyetli olan bu hükümet ve yandaş polisleri son olarak 3-4 yıl önce çok değer verdiğim yurtsever arkadaşlarımdan birisi olan, Azadiya Welat gazetesinin Agıri çalışanı Rahmi Özer'i tutuklayarak cezaevine gönderdiler ve 2011 yılında cezaevinde gördüğü baskıları protesto etmek için bedenini ateşe vererek şehidler kervanına katıldı.

Agıri’de yurtsever basın mensuplarının kaderi bu olmamalı, yazdıkları ve dağıttıkları gazeteler’den dolayı tehdit ve baskı görmemeliler, biz yurtsever basın mensupları olarak Vedat Aydın’ın yanında olduğumuzu ve tehditin sadece ona değil tüm Kürd basınına yapıldığının da farkındayız, bu sebeple Hükümeti göreve davet ediyoruz ve artık Kimliğimizden dolayı tehdit ve baskı görmek istemediğimizi, tehdit ve baskı görsek bile bu işi yapmakdan vazgeçmeyeceğimizi, Yurtesver Agıri basını olarak tüm kamuoyuna duyuruyoruz.

Dengê Agirî / Halil İbrahim Cengiz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder