8 Şubat 2013 Cuma

Ağrı'da doktora darp, kınandı!

Ağrı Devlet Hastanesi'nde Nöroloji Uzmanı olarak görev yapan Dr. Nevroz Ünlü'nün bir hasta yakının saldırısına uğraması, Ağrı Tabipler Odası, SES Ağrı Şubesi ve Dev Sağlık-İş üyeleri tarafından kınandı.



Ağrı Devlet Hastanesi'nde Nöroloji Uzmanı olarak görev yapan Dr. Nevroz Ünlü'nün dün bir hasta yakını tarafından darp edilişini protesto eden Ağrı Tabipler Odası, SES Ağrı Şubesi ve Dev Sağlık-İş üyeleri "Halkımızın, artık sorunların bizden değil sistemden kaynaklı olduğunu görmesi gerekir" dedi. Ağrı Devlet Hastanesi önünde bir araya gelen sağlık emekçileri, "Sağlık çalışanlarına şiddete hayır", "Erkek egemen topluma hayır", "Sağlık dönüşümü şiddete dönüştü", "105. hasta olmak istemem" dövizleri taşındı. Sendikalar adına açıklama yapan Ağrı Tabipler Odası Başkanı Dr. Heval Bozdağ, son zamanlarda sağlık çalışanlarının sürekli saldırıya uğradığını hatırlatarak, sağlıkta dönüşüm projesinin bir yıkım projesine dönüştüğünü söyledi. 

Yetkililerin bu konudaki ısrarına bir anlam veremediklerini belirten Bozdağ, "Sağlıkta dönüşüm projesi ile birlikte sağlık alanında yaşadığımız sıkıntılar hastanelerin iş yeri, hastaların müşteri olarak görülmesi, Acil'de hastaların para ile bakılması, defalarca meslek örgütümüz ve sendikalar tarafından bu haksızlığı protesto etmemize rağmen muhaap kısmında kimseyi karşımızda göremedik. Artık halkımızın bilmesi gerekir, sorunların bizden değil, sistemden kaynaklandığını görmeleri gerekir" dedi. Yaşanan durumdan duyulan rahatsızlığın halk tarafından görülmesi gerektiğine vurgu yapan Bozdağ, "Onları sistemin bir parçası haline getiren, yeri geldiğinde de doğurduğu şiddet sarmalının aktörü yapan politikaları destekleyip, sonra da çıkan aksaklıkların sorumlusu olarak bizleri, sağlık çalışanlarını görmelerinden de yorulduk" diye konuştu.

Hastaneden kınama

Konuya dair internet sitesinde açıklama yapan Ağrı Devlet Hastanesi de saldırıyı kınayarak, "Olay dün saat 15.15'de Ağrı Devlet Hastanesi'nin Nöroloji Kliniğinde meydana geldi. Doktor Nevroz Ünlü klinikte 105'inci hastasını muayene ederken içeri giren başka bir hastanın yakını olan Ferit Elmas, 'Benim hastam acil. Hemen muayene et' dedi. Bunun üzerine Dr. Ünlü, burada yapılacak işlemin yetişemeyeceğini belirterek Ferit Elmas'tan hastasını Acil Servis'e götürmesini önerdi. Doktorun bu sözlerine çılgına dönen Ferit Elmas, küfredip ve üzerine yürüdü. Hasta yakınları ve görevlilerin müdahalesi ile uzaklaştırılmak istenen Ferit Elmas iddiaya göre hamile doktorun karnına bir tekme attı. Aldığı darbe ile fenalık geçiren Dr. Ünlü'ye meslektaşları müdahale etti. Yapılan muayenesinde erken doğum riski taşıdığı belirlenen Dr. Nevroz Ünlü 10 gün iş göremez raporu alarak evine gitti. Olaydan sonra gözaltına alınan Ferit Elmas ile ilgili soruşturma devam ediyor" açıklamasını yaptı. 

DİHA


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder