24 Şubat 2013 Pazar

Aksoy; W, Q ve X İçin Kanun Teklifi Verdi


BDP Agıri Milletvekili Halil Aksoy, Şapka Kanunu ve Türk Harflerinin Kabul ve Tatbiki Hakkındaki Kanun'a muhalefet edilmesine ceza öngören Türk Ceza Kanunu'nun ilgili hükümlerinin kaldırılması için kanun teklifi verdi.


Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Agıri Milletvekili Halil Aksoy, Şapka Kanunu ve Türk Harflerinin Kabul ve Tatbiki Hakkındaki Kanun'a muhalefet edilmesine ceza öngören Türk Ceza Kanunu'nun ilgili hükümlerinin kaldırılması için kanun teklifi verdi.

Meclis Başkanlığı'na sunulan kanun teklifinin gerekçesinde "Bir kişinin anadilini bilme, anlama, işitme, kullanma ve muhafaza etme isteği onun doğal hak ve özgürlüğüdür. Kamu hizmetlerine ulaşmada sıkıntı yaşayan yurttaşlara kendi dillerinde hizmet götürülmesi hukukun evrensel ilkelerinin bir gereğidir" ifadesi yer aldı.

Teklifte yerel yönetimlerin kültürel hakların desteklenmesi ve kültürel girişimler konusunda başta Kürtçe olmak üzere, Ermenice, Süryanice ve Arapça hazırladığı projeler hakkında soruşturma açıldığı belirtti. Aksoy, belediye başkanları ile çalışanların İçişleri Bakanlığı müfettişlerince ifadelerinin alındığı ve TCK 222'den haklarında dava açıldığına dikkat çekerek, sözkonusu maddenin iptal edilmesini istedi.

Dengê Agirî

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder