28 Şubat 2013 Perşembe

Eskişehir'de Ağrı'lı işçilere hem saldırı hem gözaltı!


Eskişehir'in Tepebaşı İlçesi'nde Çamlıca Mahallesi'nde bulunan bir inşaat şantiyesinde çalışan Ağrı nufusuna kayıtlı 4 Kürt işçi, şantiyenin karşısında bulunan kahveden çıkıp şantiyeyi basan yaklaşık 60 kişilik faşist bir grubun saldırısına uğradı. Saldırı sırasında 2'si ağır 4 işçi yaralandı.


Eskişehir'de 4 Kürt işçisine bir kahve dolusu insan 'Bunlar Kürt' diyerek saldırdı. BDP Eskişehir Meclis Üyesi Ömer Tek, “Saldırıya uğrayan 4 kişiden 1'i yoğum bakımda. Akşam polis saldırıya uğrayan insanların yanında olan 4 kişi gözaltına alındı” dedi

Tek, “'Siz Kürtsünüz!' Sataşmaları Vardı!”

Gazetemiz BirGün'e konuşan BDP Eskişehir Meclis Üyesi Ömer Tek, yaralanan kürt işçileri dün akşam hastaneye götürdüğünü söylerken yaşanları şu şekilde anlattı: “İnşaat şantiyesinde çalışan Kürt arkadaşlara uzun zamandır 'Siz Kürtsünüz' diyerek sataşmalar oluyordu. Dün akşamda iş çıkışı esnasında şantiyeden çıkan 4 kürt arkadaşın önünde bir araba durarak kornaya basmış. İşçiler şajntiyeye döndüğünde de şantiyenin karşısından çıkan yaklaşık 60 kişilik grup içeride bulunan 4 kürt işçiyi darp etmiş.”

Yaşanan darp olayın ardından yaralanan kürt işçileri hastaneye götürdüklerini belirten Tek, “Önce Yunus Emre Hastanesi'ne gittik. Arkadaşlarımızın durumu ağır olduğu için Osman Gazi Tıp Fakültesi'ne sevk ettiler. İşçilerin ikisinin durumu ağır. Kafalarında çenelerinde kırıklar var. Bir işçi yoğun bakımda” dedi.

4 Kürt İşçi Gözaltına Alındı!

Tek, darp olayının ardından saldırıya uğrayan işçilerin yanında olan 4 kürt işçinin gözaltına alındığını söylerken şunları kaydetti: “Darp edilen işçilerin yanında olan 4 kürt işçinin gözaltına alındığını öğrendiğimizde karakola giderek itiraz ettik. Karakolda, ' Hem darp edilen tarafız hem de gözaltına alınan işçiler oluyor. Neden saldıran insanlar gözaltına alınamadı' şeklinde konuştuktan sonra, kahvede olan 4 de saldırganı gözaltına aldılar. Yaklaşık bir saat sonra da bütün gözaltılar serbest bırakıldı.”

İşçilerin tedavisi sürüyor

Dün akşam saatlerinde Eskişehir Tepebaşı’nda bulunan Çamlıca Mahallesi’nden Kürt işçiler, eli sopalı ve bıçaklı kişiler tarafından saldırıya uğramıştı. Saldırı sonucu işçilerden Murat Delibaş, Emrah Güney, Üstad Dalkılıç ve Sedat Dalkılıç yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Sabaha kadar süren tedavinin ardından Emrah Güney, taburcu edilirken, diğer işçilerin tedavileri ise devam ediyor. Murat Delibaş’ın yüzünde kırıklar oluştuğu ancak yüzündeki şişliklerden dolayı ameliyata alınamadığı öğrenilirken, ameliyat için şişliklerin inmesinin beklenildiği kaydedildi.

Haber: Burcu Cansu

Muhalefet.org

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder