17 Mayıs 2012 Perşembe

Ağrı An Azadî An Azadî Mitingi


Kışanak: Kürtler özgürlük istedikleri için zulüm görüyor

Ağrı'da düzenlenen ve binlerce kişinin katıldığı mitingde konuşan
BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, Kürt halkının diline ve kimliğine özgürlük istediği için ölüme ve zulme tabi tutulduğunu söyledi. Kışanak, AKP’nin Ağrı Belediyesi’ni rant alanına çevirdiğini belirtti.

BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak'ın Serhat bölgesinde başlattığı ziyaretler kapsamında Ağrı'da miting yapıldı. Ağrı'nın Dambat Köyü'nde yüzlerce kişi tarafından karşılanan Kışanak ve beraberindeki BDP'li milletvekilleri Sırrı Sakık, Pervin Buldan, Halil Aksoy ve BDP MYK Üyeleri Cihan Sincar, Mine Sezgin, BDP yöneticileri, Patnos Belediye Başkanı Yusuf Yılmaz, 100 araçlık konvoy eşliğinde Ağrı merkezde bulunan Dörtyol Meydanı'na geldi. Binlerce kişinin toplandığı alanda, "Bijî Serok Apo", "PKK halktır halk burada" sloganları atıldı. Mitingde konuşan BDP Ağrı İl Başkanı Kasım Polat, 2009'dan bu yana devam eden siyasi ve askeri soykırım operasyonlara dikkat çekerek, bu sindirme politikasına rağmen Kürt halkının alanlara çıkarak AKP'nin kirli yüzünü ortaya çıkardığını söyledi.

BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy ise, Ağrı halkının Kürt Dil Bayramı'nı kutlayarak konuşmasını Kürtçe sürdürdü. Miting alanının polis ablukası altına alınmasına tepki gösteren Aksoy, "Kürtler korku duvarını yıkmıştır. Kürtlerin gündeminde 'an azadî an azadî'den başka bir gündem yoktur. Kürtlerin özgürlüğü Öcalan'ın özgürlüğünden geçer" dedi.

Kışanak da, Kürtlerin tarih sahnesinde kendini göstermek için defalarca isyana başvurduğunu, ancak bu isyanların Ağrı, Zilan gibi katliamlarla son bulduğunu söyledi. Kürt halkının sadece dili ve kimliğini istediği için ölüme ve zulme tabi tutulduğunu belirten Kışanak, Kürtlerin geçmişine, tarihine bakılarak, yakılan yıkılan köylerine bakarak, ne yaşadıklarını görmenin mümkün olduğunu söyledi. Kürtlerin uluslararası hukukta ve İslam da var olan geçerli evrensel haklarını istediğini yineleyen Kışanak, tutuklamalara ve "KCK" davalarındaki Kürtçe savunmaya getirilen yasağa Sıkışana etti. Kışanak, yıllardır baraj ve tutuklamalarla Kürtlerin zulüm altında tutulmaya çalışıldığına vurgu yaparak, "Halkın iradesine engel koyanlar acaba kendileri ne yapmaktadırlar, bunu kendilerine sormalılar" diye konuştu.

Ağrı Belediyesi'nin halka hizmet götürmediğini söyleyen Kışanak, AKP'nin Ağrı Belediyesi'ni rant alanına çevirdiğini söyledi. Kışanak, Başbakan'ın gelip BDP'li belediyelere bakmasını ve hizmetin nasıl yapıldığını görmesini istedi.

ANF NEWS AGENCY

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder