19 Mayıs 2012 Cumartesi

BDP'li Gülten Kışanak Diyadin Halkına Seslendi


‎'Örgütlülüğümüz sayesinde özgürlüğe daha da yaklaşmaktayız'

Ağrı'dan sonra Diyadin'de halka seslenen BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, Roboskî'de yaşanan katliamın büyük bir insanlık suçu
olduğunu belirterek, "Orada yapılmak istenen katliam Kürt halkına yönelikti. Bize özgür bir yaşamı çok görüyorlar. Bu nedenle Roboskî'de, Ağrı'da ve Zilan'da Kürt halkına yönelik katliam gerçekleştirdiler" dedi.

BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, Serhat bölgesinde başlattığı ziyaretler kapsamında Ağrı merkezden sonra Diyadin İlçesi'nde düzenlenen mitinge katıldı. Diyadin girişinde yüzlerce kişi tarafından çiçek ve sloganlarla karşılanan Kışanak ve beraberindeki BDP'li milletvekilleri Sırrı Sakık, Pervin Buldan, Halil Aksoy ve BDP MYK Üyeleri Cihan Sincar, Nimet Sezgin, BDP İl ve ilçe yöneticileri, DTK Daimi Meclis Üyesi Mustafa Özer onlarca araçlık konvoy eşliğinde Diyadin merkezde bulunan İnönü Caddesi'ne geldi. Burada halkla selamlaşan Kışanak ve berberindeki heyet, daha sonra BDP Diyadin İlçe binası önüne geldi. Burada toplanan binlerce kişi sık sık, "Bijî Serok Apo", "Kürdistan sizinle gurur duyuyor" sloganları attı. Miting meydanında halka hitap eden Kışanak, Diyadin halkının özgürlük mücadelesine bağlılığını selamlayarak konuşmasına başladı. Kışanak, "Özgürlük yürüyüşüne bağlılığımız davamızın haklılığındadır. Kürtlerin kendi anavatanından onurlu bir halk olarak, yaşamamız için bu mücadeleyi verdik. Bundan dolayıdır ki davamız bu kadar büyüdü" dedi. Örgütlülüğe de değinen Kışanak, "Kürt halkı olarak örgütlülüğümüz sayesinde özgürlüğe daha da yaklaşmaktayız. 8 bin siyasetçi mücadele ettiği için cezaevine konuldu" diye konuştu. Roboski'de yaşanan katliamın büyük bir insanlık suçu olduğunu kaydeden Kışanak, "Orada yapılmak istenen katliam Kürt halkına yönelikti. Bize özgür bir yaşamı çok görüyorlar. Bu nedenle Roboskî'de, Ağrı'da ve Zîlan'da Kürt halkına yönelik katliam gerçekleştirdiler" ifadesinde bulundu.

Konuşmanın ardından Kışanak ve beraberindekiler Doğubayazıt İlçesi'nde düzenlenecek mitinge katılmak üzere yola çıktı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder