4 Mayıs 2012 Cuma

Patnos Belediye Başkanı'na 7 yıl 3 ay hapis cezası


Basın açıklamasına katılan Patnos Belediye Başkanı Yusuf Yımaz'a Örgüt üyesi olmak" , "Polise mukavemet etmek" iddialarıyla 7 yıl 3 ay
hapis cezası verildi. Yılmaz, verilen cezaların siyasi operasyonların bir devamı olduğunu belirterek, cezanın hiçbir hukuki yanının olmadığını söyledi.



Patnos'ta 2011 yıllında BDP İlçe Örgütü tarafından Şırnak'ın Uludere İlçesi kırsalında çıkan çatışmada yaşamını yitiren HPG'liler için yapılan basın açıklamasına katılan Patnos Belediye Başkanı Yusuf Yılmaz'a Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesinde "Örgüt üyeliği" , "Polise mukavemet" iddiaları ile dava açıldı. Açılan davanın bugün görülen karar duruşmasına Yılmaz, katılmazken, avukat Bahattin Fırat duruşma da hazır bulundu. İddia makamı, Yılmaz'ın "örgüt üyesi olmak" , "örgüt propagandası yapmak" , "polise mukavemet etmek" iddiaları ile cezalandırılmasını talep ederken, savunma yapan Av. Bahattin Fırat, müvekkili hakkındaki iddiaların asılsız olduğunu söyledi. Duruşmaya ara veren mahkeme heyeti, "Örgüt üyeliği" iddiasıyla 6 yıl 3 ay, "polise mukavemet etmek" iddiasıyla da 1 yıl hapis cezası verdi. Yılmaz'ın avukatı Fırat, karar tepki göstererek temyize götüreceklerini söyledi.

'AKP bize dağ yolunu gösteriyor'

Kendisine verilen hapis cezasına tepki gösteren Yılmaz, polislerin hazırladığı iddianamelerin hakimler ve savcılar tarafından imzalandığını belirterek, hükümetin BDP'li belediye başkanlarını hedef haline getirdiğini söyledi. AKP hükümetinin Kürt halkının iradesine kelepçe vurmak istediğini dile getiren Yılmaz, "Nasıl ki askeri ve siyasal operasyonları dağlarda ve Kürdistan'ın diğer coğrafyalarında devam ettiriyorsa üyelerimiz ve belediye çalışanlarımızın üstünde de yine aynı yoğunlukta operasyonları sürdürmektedir. Biz burada çalışıyoruz halkımıza çalışıyoruz. Onlarda bunları hazmedemiyorlar. Sadece bizi durdurmak için seçimleri alamıyorlar, bizi durdurmak için bizi böyle cezayi durumlarla karşı karşıya getiriyorlar. Halkın iradesine ipotek koymaya çalışıyorlar. Ama halk yılmayacak biz yılmayacağız. Bunun takipçisi olacağız" dedi. Kürt halkının direnmekten başka alternatifinin olmadığını belirten Yılmaz, "Kürtlerin siyasetçilerini ceza evlerine atıp sadece bize dağ yolunu göstermektedirler. Ben burada belediye başkanıyım. Burada katıldığım basın açıklamasında herhangi bir olay olmamış, bir çakıl atılmamış, bir cam kırılmamış. Polisin keyfi bir şekilde hazırlayıp göndermiş tek dosya tek kişi tarafından sadece Belediye başkanını durdurmak için böyle bir iddianameye başvurmuşlar. Biz yılmayacağız buna karşı direneceğiz hakkımızı sonuna kadar savunacağız halkımızla beraber ve bunun takipçisi olacağız" dedi.

ANF NEWS AGENCY

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder