29 Mayıs 2012 Salı

Halil Aksoy'un Bugün Verdiği Mesajlar


Ağrı Milletvekili Halil Aksoy'un Bugün (29 Mayıs 2012) Twitter'den Yanınladığı Mesajlar


Rojbas / Günaydın... Dün Diyarbakır ve Urfa'da başlayan gözaltı terörü bugün Ağrı ve Doğubeyazıt'ta devam ediyor. Ağrı il başkanımız Kasım Polat ve il yoneticimiz Yusuf Kaya gözaltına alındı. Doğubeyazıt'ta ise çok sayıda ilçe yoneticimiz belediye meclis üyemiz gözaltına alındı.

Şu an Doğubeyazıt Belediyesinde polis arama yapıyor. Doğubeyazıt İlçe Başkanımız İsa Özer, DTK Daimi meclis üyesi Mustafa Özer, ilçe yoneticimiz İbrahim Bobilik, Belediye meclis üyemiz Nuri Çelik, Belediye çalışanı Mehmet Bobilik, Muhlis Kolan ve Saime Bayar su an gözaltında. Diyadin belediye meclis üyemiz Hakan Kovalar da Gözaltına alınarak, Ağrı'ya getirildi. Doğubeyazıt belediyesindeki polis araması hala devam ediyor. Belediye çalışanları içeri alınmıyor.

Gözaltına alınanların isimleri belli oldukça paylaşıyorum. Doğubeyazıt'ta Lezgin Baydak, Ali Baydak ve Şerif Hacıoğlu, Tutak'tan Ekrem Oğul.

Bernameya me ya Moskovay'ê ku di 31 Gulan'e pêk hati ba, me ji ber operasyonên binçavkirinê îro li Agrî'yê hatin kirin, me iptal kir.

Daha önce duyurduğumuz 31 Mayıs'taki Moskova programımızı, bugün Ağrı ve ilçlerinde gerçekleştirilen gözaltı terörü nedeniyle iptal ettik.

Doğubeyazıt Belediyesi'ndeki arama hala devam ediyor. Ancak arama boyut değiştirdi, şantiyleler bile dahil belediyeye ait tüm alanlar, kurumlar, sosyal aktiviite yerlerinde hukuka aykırı bir şekilde aramalar gerçekleştiriliyor. Şu an Ayşenur Zarakolu Hastanesi'nde polisler arama yapıyorlar. Hastane gibi bir sağlık kuruluşunda arama yapmanın gerekçesi nedir? AKP polisinin pervasızlığı sınır tanımıyor.

Kaynak: https://twitter.com/#!/halil_aksoy04

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder