19 Mayıs 2012 Cumartesi

GÜLTEN KIŞANAK - BDP'NİN DOĞUBAYAZIT ÇIKARMASI


‎'Kürtlerin haklarını güvenceye almayan anayasanın meşruiyeti yoktur'
Yüzlerce kişi
tarafından Doğubayazıt’ta karşılanan BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, Kürtlerin haklarını güvenceye almayan bir anayasanın Kürtler için bir meşruiyetinin olmayacağını söyledi.

BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, Serhat bölgesinde yapacağı ziyaretler kapsamında Ağrı’nın ilçelerini ziyaret etti. Kışanak, Ağrı’nın Diyadin ve Taşlıçay ilçelerini selamladıktan sonra Doğubayazıt’a geçti. Kışanak ve beraberindeki heyet Salı günü Doğubayazıt’ta yaşanan trafik kazasında yaşamını yitiren 5 kişinin İncesu köyünde ziyaret ettikten sonra Doğubayazıt’a geçti. Doğubayazıt’daki geziye BDP Milletvekilleri Sırrı Sakık, Pervin Buldan, Halil Aksoy, BDP MYK üyeleri Cihan Sincar ile Nimet Sezgin, DTK Daimi Meclis Üyesi Mustafa Özer’de katıldı. Çaldıran yol ayrımında yüzlerce araçlık konvoyla heyet “Bijî Serok Apo”,”PKK Halktır Halk burada”, "Direne direne kazanacağız” sloganları ile karşılandı.

'Sayın Öcalan'a uygulanan tecrit Kürt halkına uygulanıyor'

BDP Doğubayazıt İlçe binasında toplanan kitleye konuşan Kışanak, Kürtlerin hakları anayasal güvenceye alınmadığı sürece anayasanın Kürtler tarafından bir meşruiyetinin olamayacağını söyledi. PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çeken Kışanak, “Sayın Öcalan’a uygulanan tecrit Kürt halkına uygulanmaktadır. Aylardır Türkiye cumhuriyeti devleti bir gemiyi onaramadı. Kürtlerin önderi ile görüşmesini ancak bu şekilde hukuksuz yollarla engellemektedir” dedi. Kışanak konuşmasında Roboski Katliamına da değinerek “5 aydır gayet açık olan bir katliamın neyini soruşturuyorsunuz failler belli ABD’de çıkıp biz istihbaratı verdik diyor vur emrini ise Başbakan ve Genelkurmay’ın talimatıyla verilmiştir“ sözleriyle konuşmasına son verdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder