11 Mayıs 2012 Cuma

BDP İl Genel Meclis Üyelerinden Basın Açıklaması


BDP Gurubu adına Gurup Başkanı Orhan Tunç basın açıklamasından şu ifadelerde bulundu; Biz bugün meclisimizde olan AKP encümenlerinin getirdiği öneri üzerine Ağrı Valisi Ali Yerlikaya’nın da kararı da meclise gönderdiği için basın
toplantısı yapmak istedik.
İl genel meclisimiz 28 üyeden oluşuyor, 14 meclis üyesi BDP’den seçilmiştir. BDP listelerinden % 10 daha fazla oy aldığı halde 14 kişi BDP den 14 kişi ise AKP’den seçilmiştir. Bizim meclis üyelerimizden bazıları tutuklanıyor. Tutuklama gerçekleştiği zaman AKP belediyeleri ve belde belediyeleri özellikle Eleşkirt Belediyesinin talepleri oluyor Ağrı İl Özel idaresinin bütçesinden talepleri oluyor.
Daha önceki dönemde 4 tane belde belediyesine AKP listesine seçilmiş olan Belediyeler bunlara 400.000 bin TL için ret oyu BDP’den geldi. AKP’nin kabul oyu ile belde Belediyelerine 400.000 TL verildi. Daha önceki dönemlerde Eleşkirt Belediyesi için bir kararda gelmişti 1.500.000 TL para isteyerek spor kompleksi yapımı için. Ama yapamıyorlar mevcut durumda yine Ağrı İl Özel İdaresi bütçesinden para almak istiyorlardı biz bunu ret etmiştik. O zaman arkadaşlarımız mevcuttu ama bir arkadaşımız tutukluydu AKP üyelerinden biri destekledi.
Şuan arsa talepleri var özel idarenin taşınmazlarından, 3 dönüme yakın arsası var onlar talep ettiler bizlerde doğru bulmadığımız söyleyerek bunun milli eğitimden daha iyi değerlendirile bilir düşünceleri vardı bizlerde. Ama AKP Eleşkirt Belediye Başkanı İç işleri Bakanıyla, İç işleri Bakanı danışmanlarıyla görüşmüştür. Daha önce milli eğitimin olumsuz karar vermişti. Milli eğitim bakanından onlarla da görüşüp ikna ekmiş olumsuz olan kararı olumlu hale getirmiştirler. Biz bugünkü toplantımızda da belirttik doğru olmadığını AKP belediyelerinden İller Bankasından belli bir para geliyor. Özel idareye nasıl geliyorsa Belediyelere de o şekil para geliyor su paralarını alabiliyorlar Belediyelerin bütçeleri var, Belediyeler sadece mücavir alanları içerisinde hizmet yapabilirler kendi bütçeleriyle Ama nedense AKP belediyeleri ve belde belediyeleri Ağrı Belediyesi, Eleşkirt Belediyesi, kendi bütçelerini doğru kullanmadıkları için işin doğrusu paralarını harcadıklarından dolayı özel idaresinin bütçesine göz dikmişlerdir. Özel idare bütçesini kullanarak bazen işlerini yapıyorlar.
Ağrı’ya yeni yapılan iki köprü Belediyenin bütçesinden değil, Özel İdarenin bütçesiyle yapılmıştır. AFED’den gelmişti o para ama Ağrı İl Özel İdaresi üzerinden gerçekleşmiştir.
BDP gurup Başkanı Orhan Tunç gurup adına yaptığı açıklamada şu cümlelere değindi; AKP Eleşkirt 2. sıradan seçilen Z.Y adındaki meclis üyesi kürsüye çıkarak bizi resmen önceki dönemlerdeki gibi Devlet yetkilerine özellikle beni şikâyet ederek bütün BDP gurubunu itam ederek ihbar etmiştir.
Jandarmaya ve polise karşı olduğumuzu ve öylesi bir ihbar gerçekleştirdi, Bizde halkımızla bu konuyu paylaşmak istedik. Z.Y. Adındaki üyenin resmi anlamda (A.) olduğunu belirtmek isteriz. Kimseden korkumuz yok Askeri ve Polis vesayetine karşıyız. Biz demokrat devrimci insanlarız bizler demokrasiye inanan kişileriz bu meclisi oluşturan demokrasidir. BDP’ye seksen Bin oy gerçekleşmiştir. Biz halkımızın yanındayız o kişisinde (A.)olduğunu o kişiyi de halkımıza Z.Y. olduğunu açıklıyoruz. Dedi.


(Hürses)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder