25 Mayıs 2012 Cuma

Patnos'a 100 yıl sonra su akacak!


Ağrı'nın Patnos İlçesi'nde 100 yıldır süren içme suyu sorununu çözmek için belediye harekete geçti.


Patnos'ta yıllardır devam eden içme su sorununa kalıcı çözüm için çalışma başlatan Patnos Belediyesi, Süphan Dağı eteklerinde bulunan Köseler bölgesinde ilçeye yeni su şebekesi çekmek için çalışma başlattı. 1936 yılında ilçe olan Patnos bugüne kadar çözülmeyen içme su soruna yeni projeyle kalıcı çözüm bulunması hedefleniyor.

Yeni şebekenin hayata geçmesiyle birlikte ilçenin 100 yıllık su sorununun çözüleceğini dile getiren Patnos Belediye Başkanı Yusuf Yılmaz, belediye olarak başlattıkları projeyle herkesin hayal olarak baktığı bir çalışmayı gerçekleştireceklerini kaydetti.

Köseler suyunun isale hattının döşenmesinin huzuru içinde olduklarını belirten Yılmaz, "İlçeye yaklaşık 49 km uzaklıkta bulunan kaynaktan 700 mm çapında borularla su getireceğiz. Köseler suyu dünyada şampuanın en az kullanılacağı su olma özelliği de taşımaktadır. Nüfusumuzun bir milyon olması halinde bile Köseler suyu ilçe halkını ihtiyacını karşılayacaktır" dedi, projenin 6 ay içinde bitirmeyi hedeflediklerini de dile getiren Yılmaz, yılların özlemine kalıcı çözüm getireceklerini dile getirdi.

DİHA





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder