6 Mayıs 2012 Pazar

Doğubayazıt: Kadın Dengbêjler Divanı etkinliği


Doğubayazıt Belediyesi tarafından Kürtçe'nin gelişimi ve Kürt Kültürü'nün yaşatılması amacıyla düzenlenecek olan Kadın Dengbejler Divanı etkinliği bugün Kadın Danışma ve Çamaşır Evi'nin bahçesinde gerçekleşecek.


Doğubayazıt Belediyesi tarafından Kürtçe’nin gelişimi ve Kürt Kültürü’nün yaşatılması amacıyla düzenlenecek olan Kadın Dengbejler Divanı etkinliği ile vatandaşlara keyifli anlar yaşatacak program belli oldu.


Bölgenin çeşitli şehirlerinden bir araya gelerek Doğubayazıtlı vatandaşlara dengbej klamları ile doyumsuz anlar yaşatacak olan Kadın Dengbejler Divanı programı belli oldu.


Etkinlik 2 Mayıs’ta Kadın Danışma ve Çamaşır Evi’nin bahçesinde gerçekleşecek. Doğubayazıt Belediye’si Kadın Danışma ve Çamaşır Evi tarafından organize edilen Kadın Dengbejler Divanının hazırlıkları devam ederken geniş katılımın sağlanması için çalışmalar devam ediyor.


Katılımın sağlanması için Doğubayazıt’ın belirli yerlerine asılan bilboardlar ve dağıtılan el ilanları ile katılımın sağlanması amaçlanıyor. Ehmed Xanî Mahallesi’nde bulunan Kadın Danışma ve Çamaşır evinde gerçekleşecek olan programa belediye binası önünden araçlar ücretsiz alarak etkinliğin gerçekleşeceği alana getirecek.


Etkinliğe yönelik açıklama yapan Doğubayazıt Belediye Başkanı Dr. Canan Korkmaz, yıllardan bu yana Kürt kültürün bir parçası olarak varlığını koruyan dengbejliği halk ile buluşturmayı amaçladıklarını belirtti. Dengbejler Divanı programı ise şöyle: Fatma Ana, Havin Saldız, Emre Alkan ve ekibi, Çocuk Gelişim Atölyesi müzik grubu (16.00–18.00)  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder