13 Mayıs 2012 Pazar

Ağrı BDP Eski İl Başkanına 7 Yıl, İlçe Başkanına 13 Yıl Ceza


BDP’li Eski Ağrı İl Başkanı Mustafa Akyol'a 7 Yıl, Eski İlçe Başkanı Hanifi Demir'e 13 Yıl Hapis Cezası

KCK davası kapsamında yargılanan BDP (Eski) Ağrı İl Başkanı
Mustafa Akyol ile BDP Merkez İlçe Başkanı Mehmet Hanifi Demir, ‘PKK  Üyesi’ olmak suçundan hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme Hanifi Demir’e 13 yıl 6 ay,  BDP (Eski) Ağrı İl Başkanı Mustafa  Akyol’a ise 7 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

Ağrı Emniyet Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz 2011 yılının Aralık ayında düzenlenen KCK operasyonu kapsamında polisin teknik takibine takılan (Eski) BDP Ağrı İl Başkanı Mustafa Akyol ile BDP Merkez İlçe Başkanı Mehmet Hanifi Demir’in PKK’nin dağ kadrosuna eleman kazandırdıkları ve parti binasında örgüt adına propaganda faaliyetleri yaptıkları tespit edilerek ‘PKK Üyesi’ olmak suçundan tutuklanmışlardı.

Özel Yetkili Erzurum Dördüncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde TCK’nın 314 ve 3713 Sayılı Terörle Mücadele Yasası kapsamında tutuklu olarak yargılanan (Eski) BDP Ağır İl Başkanı Mustafa Akyol ile Merkez İlçe Başkanı Mehmet Hanifi Demir, suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme ‘PKK Üyesi’ olmak suçundan Demir'e 13 yıl 6 ay, Akyol'a ise 7 yıl 6 ay ağır hapis cezasına çarptırdı.


Dengê Agirî / Agirî

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder