5 Haziran 2012 Salı

PKKnin Kaçırdığı Şahısların Aileleri İHDye Başvurdu


PKK’nın, yol yapım çalışması yapılan Ağrı Dağı’nın Korhan Yaylası’nda, aralarında Özel İdare Müdürlüğü’nde görevli bir mühendis ile bir avukatın da bulunduğu 10 kişiyi 1 hafta önce Iğdır’a dönerken yollarını kesip kaçırdığı belirtilmişti.

Ağrı Dağı’nın Korhan Yaylası’nda yol yapım çalışması sırasında 1 hafta önce PKK tarafından kaçırıldığı belirtilen 10 kişiden 3’ünün ailesi, yakınlarının serbest bırakılması için İnsan Hakları Derneği (İHD) Van Şubesi’ne başvurdu.

PKK’nın, yol yapım çalışması yapılan Ağrı Dağı’nın Korhan Yaylası’nda, aralarında Özel İdare Müdürlüğü’nde görevli bir mühendis ile bir avukatın da bulunduğu 10 kişiyi 1 hafta önce Iğdır’a dönerken yollarını kesip kaçırdığı belirtilmişti. Kaçırılanların kurtarılması için bölgede başlatılan operasyonlardan şimdiye kadar sonuç alınamayınca ailelerden bazıları İHD Van Şubesi’ne başvuruda bulundu. Ziraat Mühendisi Mehmet Tan, Avukat Serkan Gültekin ve kardeşi Hacı Gültekin’in yakınları, bugün İHD Van Şube Başkanı Ömer Işık ile dernek binasında görüşerek başvuruda bulundu.

İHD Van Şube Başkanı Ömer Işık, yaşamın kutsal olduğunu belirterek, devlet ve PKK’ya çağrıda bulundu. Işık, "10 vatandaşımız PKK militanları tarafından alıkonuldu. Biz bu kaçırılan kişilerden Ziraat Mühendisi Mehmet Tan, Avukat Serkan Gültekin ve kardeşi Hacı Gültekin’in yakınlarının başvurusunu aldık. İlgili taraflara çağrıda bulunuyoruz. Bu insanların akıbetinin ne olduğunu bilmiyoruz. Aileler sıkıntı yaşıyor. Eğer PKK kaçırmışsa bu çağrımız onlaradır. Bu insanlara kötü bir şey olmasını istemiyoruz. Devlete de o bölgedeki operasyonları durdurma çağrısında bulunuyoruz. Bu insanların serbest bırakılmasını talep ediyoruz" dedi.

Kaçırılanların yakınları ise kardeşlerinin yeniden serbest bırakılması konusunda umutlu olduklarını belirterek, onları aileleri beklediğini ve bir an önce kavuşmak istediklerini söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder