10 Haziran 2012 Pazar

Aksoy, sel felaketini yerinde inceledi


BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, sel felaketinin ardından Doğubayazıt İlçesi'ne giderek incelemelerde bulundu. Aksoy, incelemelerin ardından sorunun çözümü için çalışma yürüteceklerini dile getirdi.


AĞRI - BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy ve BDP Doğubayazıt Belediye Başkanvekili Ali Söğüt, belediye çalışanları ile birlikte Doğubayazıt'ta yaşanan sel felaketinden sonra zarar gören bölgelerde incelemelerde bulundu.

Aksoy ve beraberindekiler ilk olarak sel sularına kapılarak yaşamını yitiren Sevcan Tanrıkulu'nun ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Taziye evinde konuşan Milletvekili Aksoy, yaşananlarda DSİ'nin ihmali olduğuna dikkat çekerek, dere ıslahı yapılması durumunda sel felaketinin yaşanmayacağını dile getirdi. Taziye evinin ardından Büyük Ağrı Mahallesi'ne giden Aksoy, yurttaşların sıkıntılarını dinledi. Yurttaşlardan Resul İlhan, kaymakamlığın kendilerinin zararlarını karşılamayacağını vurgulayarak, "Dünden beri kimse bize yardım etmedi. Belediyenin çalışanlarını görmedik bile" dedi. Aksoy, Yeni Mahalle'deki gözlemlerinden sonra ise Doğubayazıt BDP İlçe Örgütü'ne geçerek Belediye Başkanvekili Ali Söğüt ve çeşitli yetkilerle durum değerlendirmesi yaptı.

Aksoy'dan duyarlılık çağrısı

Toplantı sonrası açıklamada bulunan Aksoy, Doğubayazıt'ta sel felaketinde büyük bir zarar gördüğünü belirterek, "Devlet dere ıslahına ilişkin hiç bir talebimize cevap vermedi. Hani çok para da gerektiren bir iş de değil. Ama nedense bir önlem alınamıyor" dedi. Çatıların, duvarların yıkıldığını belirten Aksoy, "Bu işler artık Doğubayazıt Belediyesi'ni aşmış durumda. Çevre illerden belediyelerden destek bekliyoruz. Her türlü yardımı bekliyoruz. Öncelikli olarak da gıda ve barınma ihtiyaçlarının sağlanmasını istiyoruz" dedi. Kaymakamlığın ve valiliğin belediyeler ile işbirliği içinde çalışmasının önemini vurgulayan Aksoy, "Yurttaşların bir sıkıntısının olması durumunda direk kriz masasına gelsinler" dedi. Aksoy, maddi hasarların yanında can kayıplarının da olduğunu belirterek, 9 yaşındaki Sevcan Tanrılıkulu'nun ve Yılanlı Köyü'nde ise bir yurttaşın hayatını kaybettiğini söyledi. Aksoy ve beraberindeki heyet açıklamanın ardından Yılanlı Köyü'nde yaşamını yitiren yurttaşın taziyesine gitti.

DİHA










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder