12 Haziran 2012 Salı

Aksoy, akrebin öldürdüğü çocuğu bakana sordu


Ankara - BDP milletvekili Aksoy, Yusuf Yılan adlı çocuğa çarparak öldüren zırhlı aracın sürücüsü hakkında idari ve hukuki işlem yapılıp yapılmadığını İçişleri Bakanı'na sordu.


BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, Erzurum'da karşıdan karşıya geçerken "akrep" olarak bilinen zırhlı aracın çarpması sonucu yaşamını yitiren Yusun Yılan adlı çocuğu Meclis gündemine taşıdı.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Aksoy, kaza sonucunda kusur tespiti yapılıp yapılmadığını, yapıldığında sürücünün kusur oranının ne olduğunu sordu.

Araç sürücüsü hakkında cezai ve idari soruşturma başlatılmadığını öğrenmek isteyen Aksoy, Bakan Şahin'in şu sorulara yanıt vermesini istedi:

"Son 20 yıl içinde zırhlı araçların karıştığı trafik kazası sayısı kaçtır? Bunların yıllara göre dağılımı nedir?

Bu kazalardan kaçı direk yayaya çarpa sonucunda meydana gelmiştir?

Bu kazalardan toplam kaç yurttaş yaşamını yitirmiştir? Bunların kaçı çocuktur?

Bu araçları dikkatsiz kullanma neticesinde ya da kasten bilinçli olarak meydana getirdikleri kazalar dolayısıyla haklarında soruşturma açılmış kaç tane memur vardır?"

ANF


ERZURUM'DA NE OLMUŞTU?

Olayın Haberi;

Askeri araç bir can aldı
Erzurum'un Karayazı İlçesi'nde Akrep tipi askeri aracın çarptığı çocuk kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.


ERZURUM - Erzurum'un Karayazı İlçesi'nde ayakkabı boyacılığı yapan 9 yaşındaki Yusuf Yılan, Akrep tipi askeri aracın çarpması sonucu kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Erzurum'un Karayazı İlçesi'nde oturan ve ayakkabı boyacılığı yapan 9 yaşındaki Yusuf Yılan, Cumhuriyet Caddesi'nde karşıdan karşıya geçerken Akrep tipi askeri araç çarpmıştı. Yılan, kaldırıldığı Erzurum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Görgü tanıklarına göre, askeri aracın Yusuf Yılan'ın göğsü ve kafasının üzerinden geçtiğini belirti. DİHA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder