14 Haziran 2012 Perşembe

Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan, Sözünde Durmalı


Ağrı belediye başkanı Hasan Arslan’ı bir kez daha sözünde durmaya davet ediyoruz.


Dengê Agirî (www.dengeagiri.com)

Kürt halkının özgürlük mücadelesinin saygın isimlerinde  eski belediye Başkanı  Orhan Alpaslan’ın  yaşamını yitirmesinin ardından kent merkezinde yapılan ve o’nun adını taşıyan çeşmenin AK Partili  belediye tarafından yıkılması büyük tepkilere neden olmuştu.

Çeşme’nin Ağrı belediyesi tarafından yıkılmasını gerçekleştirdiğimiz eylemler sonucu kamuoyunun gündemine taşımış, Çeşmenin yeniden yapılması ve Orhan Alpaslan’ın adının iade edilmesini talep etmiştik.

Yapılan görüşmeler sonucunda  Hasan Arslan;  Çeşmenin yeniden yapılacağı ve Orhan Alpaslan’ın adının iade edileceği sözünü vermişti.

Ağrı’yı temsil eden seçilmiş bir belediye başkanının sözünde durmaması bizleri derinden üzmüştür yaklaşık bir yıldır devam eden eylem ve başvurularımız halen sonuçlanmış değildir, haklı olarak bizleri takip eden okurlarımız, dernek aktivistlerimiz ve sempatizanlarımız sürekli olarak  çeşmenin akıbetini soruyor bu işin takipçisi olduklarını ifade ediyorlar.

Bizler, çeşmenin yapımı için belediye başkanından söz aldık ama, bu  sözün üzerinden yaklaşık 3 ay geçmesine rağmen halen her hangi bir adım atılmış değil.

Son olarak bize çeşmenin 20 Mayıs 2012 tarihine yetiştirileceği bildirilmişti. Lakin 20 Mayıs üzerinden yaklaşık 1 ay geçmesine rağmen halen belediyeden olumlu bir yanıt alamadık.

Biz belediye başkanı Hasan Arslan ve kurmaylarına hatırlatmak isteriz ki, yiğitlikleri ile destanlar yazan Orhan Alpaslan halkımızın yüreğinde ve beyninde her zaman  yaşıyor. Bizler, O’nun ve  arkadaşlarının adını, her ne pahasına olursa olsun yaşatacağız. Bu konuda kamu oyunu bilgilendirme çabalarımıza ve sonuç  alıncaya kadar da  eylemlerimize devam edeceğiz.

Bizler, Ağrılı seçmenler olarak  Belediye başkanını bir kez daha  sözünü tutmaya, eski belediye başkanımızın adını taşıyan çeşmeyi yapmaya ve  adını geri iade etmeye davet ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder