14 Haziran 2012 Perşembe

Halil Aksoy; Ağrı Belediye Başkanı Haddini Bilmeli


BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, Yıkılan Urfan Alpaslan çeşmesiyle ilgili Ağrı belediye başkanı Hasan Arslan’ın sözünde durması gerektiğini sitemize açıkladı.

Urfan Alpaslan’ın adını yaşatma eylemleri kapsamında Ağrı belediye başkanı Hasan Arslan’ın verdiği sözü halen yerine getirmemesi üzerine Ağrı BDP Milletvekili Halil Aksoy’la yaptığımız telefon görüşmesinde Aksoy şunları ifade etti; Hiçbir emek sarf etmeyen, Yapılan Haksızlıklara karşı yumruğunu dahi sıkmayan birçok insana cadde isimleri ve okul isimleri verilmiştir, Urfan Alpaslan gibi hem belediye başkanlığı yapmış hem de yaşamını özgürlük mücadelesine adamış bir insanın, bir çeşmeye adının hapis edilmesi yeterli değildir, fakat çok gerekli bir şeydir.

Belediye başkanın haddine de değil bu çeşmeyi yapmaması, gelecekte belki de Ağrı’nın en büyük zaferlerinden birisine Urfan Alpaslan’ın adı verilecek, Eğer biraz vicdanları varsa bu tür şeyler Urfan gibi yaşamını özgürlük mücadelesinde yitiren insanlardan esirgenmemeli ve anılarına saygısızlık edilmemelidir. dedi


Kaynak: http://dengeagiri.com/haber/3440/halil-aksoy-agri-belediye-baskani-haddini-bilmeli.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder