7 Haziran 2012 Perşembe

Halil AKSOY'un Bugün (07.06.2012) Yaptığı Açıklamalar


Özgür ve demokratik irade faşist baskı altında yok edilmek isteniyor. Dün
Yüksekova’da, bu sabah Van’da, hukuk ve adalet zulme dönüşmüştür.

Kendi evlatlarını toprağa verirken, tabuta panzerden su sıkan zihniyet, bir gencimizi daha katlettiler Yüksekova’da.

Depremde Van’a reva görülen zulüm ve haksızlıklar, bugün de devam etmiştir. Van bugün AKP’nin üçüncü depremiyle bir kez daha sallanmıştır. Van Belediye Başkanı Bekir Kaya başta olmak üzere gözaltına alınan tüm belediye başkanlarımız derhal serbest bırakılmalıdır.


Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül bu sabah Ağrı’ya geldi. Kendisini havaalanında karşıladık. Ancak kendisi Ağrı’ya değil de, sanki düşman bir ülkeye gelmiş gibi idi. Cumhurbaşkanı karşılamaya gelen eski milletvekilleri, seçilmişler ve daha birçok kişi 50 metre yakınına bile yaklaştırılmadı. Olanları hayretle izledik doğrusu. Halkından, yurttaşından bu kadar korkan uzaklaşan bir Cumhurbaşkanı, Türkiye'deki meseleleri çözmek için yeteri kadar insitayitf sahibi olamaz.

Kendisine, Ağrı'ya gelmişken ve bu kadar yakınken, Van'da bu sabah yaşanan üçüncü deprem nedeniyle oraya gitmesini, Van halkının yanında olmasını, desteklerini sunmasını, halk içinde, sokaklarda dolaşmasını, Van Beledeyesi'ni ziyaret etmesini öneriyoruz ve bunu bekliyoruz.

Gümüşhane E Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan kadın siyasi tutuklu NEDRET DEMİR, cezaevi idaresinin haksız, hukuksuz ve insanlık dışı uygulamalarına karşı 23 Mayıs'tan bu yana açlık grevinde. Durumu her geçen gün ağırlaşıyor.

AKP faşizmi, cezaevlerinde, sokakta, hastanelerde, okullarda, mezarlıklarda, mecliste, belediyelerde, STK'larda, kadın ve çocuk bedenlerinde kısacası, insanlığın olduğu her yerde dur durak bilmiyor. Bugün bütün cezaevlerinin durumu dramdır. Her hücrede ayrı bir trajedi yaşanıyor.

Ağrı Milletvekili Halil AKSOY

Kaynak: https://twitter.com/#!/halil_aksoy04

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder