27 Haziran 2012 Çarşamba

Ağrı KESK ve Ağrı Milletvekili Halil Aksoy tutuklanan KESK'lilerle ilgili basın açıklaması düzenlediler


KESK'e bağlı sendika üyelelerine ilişkin açıklama yapan Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Ağrı Şube Sekreteri Hüdeyda Demirtaş, ''KESK'e yönelik olarak gerçekleştirilen bu gözaltı ve tutuklama furyasının tek amacı, haklı mücadelemizi yıpratmak ve kamuoyunun kafasında soru işaretleri oluşturmaktır''dedi.

Sendika binasında Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Ağrı Milletvekili Halil Aksoy'un da katıldığı basın açıklamasında konuşan SES Ağrı Şube Sekreteri Hüdeyda Demirtaş, hükümetin, baskıcı ve anti demokratik uygulamalarına boyun eğmeyen ve sesini yükselten KESK'in üye ve yöneticilerini gözaltına alarak KESK'i sindirebileceğini ve susturabileceğini sandığını söyledi.
Uzun bir süredir konfederasyonları üzerinde yaratılan baskılar sonucu toplam 39 üye ve yöneticilerinin tutuklu bulunduğunu belirten Demirtaş, şunları kaydetti:
''Bugün yurt çapında gerçekleştirilen şafak operasyonları ile toplam 71 yönetici ve üyemiz gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınanlar arasında Konfederasyonumuzun Genel Başkanı Lami Özgen'in yanı sıra bağlı sendikalarımızın MYK üyeleri, Şube Başkanı ve şube yöneticilerimiz ile üyelerimiz bulunmaktadır. Gözaltına alınanların sayısının artmasından kaygı duyuyoruz. KESK'e yönelik olarak gerçekleştirilen bu gözaltı ve tutuklama furyasının tek amacı, haklı mücadelemizi yıpratmak ve kamuoyunun kafasında soru işaretleri oluşturmaktır. Bizleri ve mücadelemizi bu tür baskılarla, göz altılarla sindireceklerini sananların büyük bir yanılgı içerisinde olduğunu bir kez daha ifade ediyoruz''
KESK olarak her şeye rağmen kendilerini baskı altına almaya çalışan, haklı mücadelelerinden döndürmeyi amaçlayan her türlü hukuk dışı ve fiili uygulamaların karşısında geçmişte olduğu gibi, bugün de sessiz kalmayacaklarını ifade eden Demirtaş, ''Örgütlü gücümüzün böylesi sindirme politikalarına boyun eğmeyecek kadar kararlı ve köklü olduğunun bilinmesini istiyoruz. Tek suçları sendikal hak ve özgürlükler, barış ve demokrasi mücadelesi vermek olan arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalı, KESK üzerindeki baskılara son verilmelidir''
BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy ise gözaltına alınanların hemen hemen tamamına yakınının Kürt olması ve Kürt siyasetini yok etme çabası olduğu ve toplumsal bağlarının koparılmaya çalışıldığının bir işareti olduğunu savundu.
Aksoy, gözaltıların, aynı zamanda kitlesel bir potansiyeli olan ve yapılacak olan uygulamalara karşı bir şekilde tepkisini gösterebilecek olan KESK gibi bir örgütü sesiz bırakmak ve takatsiz düşürmek olduğunu öne sürdü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder