1 Haziran 2012 Cuma

Ağrı'da 20 Kişi Tutuklandı


İki gün önce Ağrı'da ve ilçelerinde gözaltına alınan 26 kişinin 20'si bugün tutuklandı. Ağrı milletvekili Halil Aksoy, gün boyu Ağrı adalet sarayındaydı. Halil Aksoy gün boyu tüm gözlemlerini Twitter'den paylaştı.


İşte o Twitler;

Ağrı'da tam bir hukuk rezaleti yaşanıyor. İl ve ilçe yönetimlerimizin periyodik olarak yaptıkları toplantılar, yerel yönetimlerin yapmış, periyodik toplantılar, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Eş Genel Başkanızımızın katıldığı yerel yönetimler toplantısı, hukuksuz bir şekilde dinlemeye alınmış ve illegal örgüt yapılanmasına delil olarak sunulmaktadır. Ayrıca mahalle komisyonları gibi, partinin tüzüğünde yer alan çalışmalar da, örgüt faaliyeti olarak değerlendirilerek, arkadaşlarımıza suç isnat edilmektedir. Partimizin yaptığı her faaliyet, her toplantı, yürürlükteki anti-demokratik yasalara göre bile suç değilken, partimiz ve çalışanlarımız terörize edilmektedir.

Arkadaşlarımız, yasadışı bir şekilde dinlenilmekte, teknik takibe alınmaktadır. Dün 6 partili ve yerel yönetici arkadaşımız tutuklandı.

Şu an Ağrı adliyesindeyiz. Savcı tüm arkadaşlarımızı tutuklanmak üzere, mahkemeye sevk etti. Yargının siyasallaştığının, AKP hegemonyasına girdiğinin resmidir Ağrı'daki yargılama. AKP terörüne ve faşizmine geçit yok. Bu halkı cezaevlerine tıkayarak, dağ başlarında katlederek, bir korku imparatorluğu yaratarak, bitiremezsiniz. Aksine, bu halk daha da bilinçlenmekte, bilinçlendikçe birbirine kenetlenmektedir.

Halil AKSOY


Kaynak: https://twitter.com/#!/halil_aksoy04

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder