2 Haziran 2012 Cumartesi

Belediye baskınında toplanan tabelalar suç delili sayıldı


Ağrı ve İlçelerinde ‘KCK’ adı altında yapılan baskınlarda yaklaşık 25 kişi gözaltına alındı


Haber :Ercan Özhan

Doğubayazıt'ta yapılan belediye ve ev baskınlarının ardından belediye de yapılan aramalar sona erdi. Aramaların ardından birimlerin kapısında bulunan Kürtçe tabelalar dahil bir çok evrak’a el konuldu.

25 kişi göz altına alındı

Ağrı ve İlçelerinde ‘KCK’ adı altında yapılan baskınlarda yaklaşık 25 kişi gözaltına alınırken, Doğubayazıt Belediyesinde yapılan polis araması sona erdi. Belediyenin tüm birimlerinde didik didik aramalar gerçekleştirilirken, BDP’li belediyelerin iki dilli yaşam çerçevesinde astıkları tabelalara da el konuldu. Belediyenin Fen İşleri Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü, Basın Yayın Birimi, Yazı İşleri Müdürlüğü’nde aramaların ardından tüm evraklara el konulurken, birimlerdeki bilgisayarların hardisklerine, Cd ve Flash Beleklere de el konuldu. Aramaların yapıldığı saatlerde belediye birim amirleri de aramalar eşlik ederken, tüm odalar didik didik arandı. El konulan tabelaların içinde sadece Türkçe olan ‘Sekreterlik’ tabelasına dokonulmazken, onlarca çuval eşliğinde polis belediye binasından ayrıldı.

Vatandaşın işi aksadı!

Polisin belediyeden ayrılmasının ardından tüm işlemler durma noktasına gelirken, polisin aramasının ardından vatandaşlar da belediyedeki işlemlerini yapamaz duruma geldi.

http://www.agriyankigazetesi.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder