13 Haziran 2012 Çarşamba

Ağrı'da yaşamını yitiren 2 gerillanın kimlikleri açıklandı


Behdinan - Ağrı’nın Diyadin ilçe kırsalında yaşanan çatışmada 9 Haziran günü yaşanan çatışmada yaşamını yitiren 2 gerillanın kimlik bilgileri HPG tarafından açıklandı.


Yaşanan çatışma hakkında da bilgi veren HPG Basın-İrtibat Merkezi (HPG-BİM), 9 Haziran günü Ağrı’nın Diyadin ilçesine bağlı Kire Tûtek alanında Türk ordusu tarafından başlatılan operasyonda 11 Haziran günü saat 17.45 sularında HPG gerillaları ile Türk ordu birlikleri arasında bir çatışma yaşandığını duyurdu.

Çatışmada 2 gerillanın yaşamını yitirdiğini ifade eden HPG-BİM, Türk ordusunun ölü ve yaralı sayısının HPG güçlerince netleştirilemediğini kaydetti.

Açıklamada yaşamını yitiren gerillaların Nasır Cihan kod isimli Van doğumlu Çetin Kırmızı ve Agit Serfiraz kod isimli Ağrı Doğubeyazıt doğumlu İbrahim Yıldız olduğu kaydedildi.

HPG - BİM iki gerillanın yaşamlarına dair ise şunları belirtti:

" Nasır yoldaş en çok da özgürlük mücadelemizde derin yoldaşlık sevgisinin, büyük bir iradeye dönüşmesine tutkuyla bağlanmıştır. O yoldaşlığın sevgisini, saygısını, inanç ve bağlılığını yüreğinde büyüterek kuzey sahalarına yolculuğa başlamıştır. 2008 yılında Serhat eyaletinde aktif olarak mücadele yürüten Nasır arkadaş edindiği derin tecrübeler, saflarımızda aldığı birikimle önemli bir düzeyi yakalamıştır. Bir PKK militanının kişiliğinde yaratması gereken değişim ve dönüşümü sürekli olarak yaşamında var ederek çok yönlü bir mücadele içinde olmasını bilmiştir Nasır yoldaş.

Düşman gerçekliğini de yakından tanıyan Nasır arkadaş ona karşı bilinçi ve örgütlü mücadele yürütmeyi tüm sahalarımızda sergilemenin çabasını ve emeğini vermiştir. Apocu direniş çizgisinde düşmanla girdiği çatışmada kahramanca direniş sergileyerek özgürlük şehitleri kervanına katılmıştır."

"Ağrı-Doğubeyazıt’ta doğup büyüyen Agit arkadaş 2010 yılında özgürlük mücadelemize katılım sağlamıştır. Özgürlük mücadelesine abisini de şehit veren Ağit arkadaş şehitlerin izinde militanlaşarak güçlü bir mücadele yürütme kararını vererek bu maratona başlamıştır.

Dağ koşullarında oldukça pratikçi olan Agit arkadaş Tendüreklerde uzun bir pratik süreci yaşamıştır. Yüreği ülke sevgisiyle dolup taşan Agit arkadaşımız düşman karşısında da her zaman kararlı bir mücadelenin sahibi olmuştur. 11 Haziran tarihinde İşgalci TC ordusuyla girilen çatışmada Agit arkadaşımızda kahramanca bir direniş sergileyerek şehitler kervanına katılmıştır."

ANF

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder