9 Haziran 2012 Cumartesi

Doğubayazıt'ta sel can aldı

 AĞRI - Doğubayazıt İlçesi'nde yağmur ve dolu yağışının yol açtığı sel baskınında 1 çocuk yaşamını yitirdi.


Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nde öğle saatlerinde yağan yağmur ve dolu sonrası sel baskını oldu. Sel baskınının zarar verdiği Büyük Ağrı, İshak Paşa, Ehmedi Xani ve Uluyol Mahallesi'nde çok sayıda ev yıkıldı. Sel sularına kapılan ve kaybolan 4 çocuktan 8 yaşındaki Sevcan Tanrıkulu'nun cansız bedenine ulaşılırken, aynı aileden Sibel, Ömer ve Yusuf Tanrıkulu isimli çocuklar ise yaralı olarak kurtarıldı.

Selden sonra Doğubayazıt Belediyesi ekiplerince hasar tespit çalışmaları yapılırken, yine Iğdır Belediyesi tarafından ilçeye 2 adet su çekme aracı gönderildi.

HABER ANF

FOTOĞRAFLAR DOĞUBAYAZIT HALKIN SESİ GAZETESİ








Li Bazîdê lehî rabû: Zarokek jiyana xwe ji dest da

Agirî - Di encama lehiya li navçeya Bazida Agiriyê rabû de gelek mal hilweşiyan, zarokek jiyana xwe jidest da û 3 zarokên din jî birîndar bûn.

Li navçeya Bazida Agiriyê piştî nîvro ji ber gijlok û barana zêde lehî rabû. Ji ber lehiyê li taxên Buyuk Agri, Îshak Paşa, Ehmedê Xanî û Uluyolê gelek mal hilweşiyan. 
o Ji 4 zarokên ku ber lehiyê ketin Sevcan Tanrikulu (8) jiyana xwe ji dest da. Ji heman malbatê Sîbel, Omer û Yusuf Tanrikulu jî bi birîndarî hatin rizgarkirin. Piştî lehiyê ekîbên şaredariyê ketin nava tevgerê û xebatên tespîtkirina zererê kirin. Şaredariya Îdirê jî 2 wesayîtên kişandina avê rêkirin Bazidê.


ANF NEWS AGENCY

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder