9 Haziran 2012 Cumartesi

AĞRI’DA KİMLİK KONTROLÜ


POLİS VE ASKER LOJMANLARINA EYLEM


Öte yandan HPG-BİM, Ağrı’nın Diyadin ilçesinde bulunan polis ve asker lojmanlarının güvenlik nizamiyelerine yönelik de eylem gerçekleştirildiğini bildirdi.

“8 Haziran günü saat 22.00’da Ağrı’nın Diyadin ilçesinde bulunan asker ve polis lojmanlarına yönelik gerillalarımız tarafından bir eylem gerçekleştirilmiştir” diyen HPG-BİM, askeri lojman nizamiyesinde bulunan 2 askerin öldürüldüğünü kaydetti. Açıklamada polis lojmanlarına yönelik gerçekleştirilen eylemde ise ölü ve yaralı sayısının tespit edilemediği belirtildi.

AĞRI’DA KİMLİK KONTROLÜ

Yol ve kimlik kontrolü eylemlerini arttıran HPG’nin Cuma akşamı da Ağrı-Tuzluca yolu üzerine 3 saat boyunca yol ve kimlik kontrolü gerçekleştirdiği bildirildi. Toplanan halka gelişmeler hakkında bilgi verildiğinin belirtildiği açıklamada Türk devletiyle çalıştığı belirtilenlere ait 1 adet dozerin de yakıldığı bildirildi.

ANF

LI GIYADÎNÊ 2 LEŞKER HATIN KUŞTIN

Navenda Çapemenî-Ragihandina HPG’ê got; “Di 8'ê Hezîranê de di saet 22.00'an de li navçeya Giyadîna Agiriyê li dijî lojmanên leşker û polîsan çalakiyek hatiye lidarxistin. Di encama çalakiyê de 2 leşkerên di lojmanên nîzamiya leşkeran de hatine kuştin. Di encama çalakiya li dijî lojmanên polîsan hate lidarxistin de hejmara kuştî û birîndaran ji aliyê me ve nehatiye zelalkirin.” 

Di daxuyaniyê de hat gotin ku 8'ê Hezîranê de di navbera saet 20.30-23.30'an de li ser riya Agirî-Tuzlucayê “ji aliyê gerîlayên me ve çalakiyeke rêbirînê û venêrîna nasnameyan hatiye lidarxistin” û daxuyanî wiha didome; “Gerîlayên me ji gelê kombûye, pişt re dozereke ji bo dijmin xebatê rê çekirinê dimeşîne hate tunekirin”

ANF

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder