2 Haziran 2012 Cumartesi

Ağrı'da 20 BDP'li KCK Üyesi Oldukları iddiasıyla Tutuklandı


BDP Ağrı il başkanı Kasım Polat ve aralarında BDP Ağrı il yöneticilerinin de bulunduğu 15 BDP’li Ağrı Adalet Sarayında çıkartıldıkları mahkeme sonucu tutuklandı.


Geçtiğimiz günlerde Ağrı ve ilçelerinde KCK operasyonu adı altında gözaltına alınan 26 kişiden 5’i dün Doğubayazıt adliyesinde çıkartıldıkları mahkeme sonucu tutuklanırken bugünde Ağrı adliyesindeki duruşmada 15 BDP’li KCK üyesi oldukları iddiasıyla tutuklandı.

BDP Ağrı il başkanı Kasım Polat ve aralarında BDP Ağrı il ve İlçe yöneticilerinin de bulunduğu 20 BDP’li Ağrı Adalet Sarayında çıkartıldıkları mahkeme sonucu tutuklandı.

Mahkeme sonrasında Adalet sarayı önünde bekleyen partililer tepkilerini dile getirerek sitemize açıklamalarda bulundular; “Devlet, Yöneticilerimizi ve üyelerimizi durmadan tutukluyor, geçtiğimiz dönemde de eski il başkanımız ve il yöneticilerimiz tutuklandı ve halende cezaevindeler, şimdi de yeni il başkanımız ve yöneticilerimiz tutuklandı, devletin amacı belli, bizleri sindirmek istiyor ama biz asla onlara buyun eğmeyeceğiz ve mücadelemize devam edeceğiz” dediler.

Ağrı milletvekili Halil Aksoy, gün boyu Ağrı adalet sarayında mahkemeyi takip etti. Halil Aksoy mahkemedeki gözlemlerini Twitter'den paylaştı.

İşte o Twitler;

Ağrı'da tam bir hukuk rezaleti yaşanıyor. İl ve ilçe yönetimlerimizin periyodik olarak yaptıkları toplantılar, yerel yönetimlerin yapmış, periyodik toplantılar, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Eş Genel Başkanızımızın katıldığı yerel yönetimler toplantısı, hukuksuz bir şekilde dinlemeye alınmış ve illegal örgüt yapılanmasına delil olarak sunulmaktadır. Ayrıca mahalle komisyonları gibi, partinin tüzüğünde yer alan çalışmalar da, örgüt faaliyeti olarak değerlendirilerek, arkadaşlarımıza suç isnat edilmektedir. Partimizin yaptığı her faaliyet, her toplantı, yürürlükteki anti-demokratik yasalara göre bile suç değilken, partimiz ve çalışanlarımız terörize edilmektedir.

Arkadaşlarımız, yasadışı bir şekilde dinlenilmekte, teknik takibe alınmaktadır. Dün 6 partili ve yerel yönetici arkadaşımız tutuklandı.

Şu an Ağrı adliyesindeyiz. Savcı tüm arkadaşlarımızı tutuklanmak üzere, mahkemeye sevk etti. Yargının siyasallaştığının, AKP hegemonyasına girdiğinin resmidir Ağrı'daki yargılama. AKP terörüne ve faşizmine geçit yok. Bu halkı cezaevlerine tıkayarak, dağ başlarında katlederek, bir korku imparatorluğu yaratarak, bitiremezsiniz. Aksine, bu halk daha da bilinçlenmekte, bilinçlendikçe birbirine kenetlenmektedir.

Dengê Agirî / Agirî

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder