10 Haziran 2012 Pazar

Hivron ve Raperîn Konseri Ağrı'yı Salladı


Agirî; Koma Hivron, Raperîn, Selvi ve Erkan, Ağrı Kutlu Aktaş Kapalı Spor Salonunda Hayranlarıyla Buluştular.


Dengê Agirî / Agirî

Konser, 09.06.2012 Tarihinde Saat: 18:00’da Ağrı Kutlu Aktaş Kapalı Spor Salonunda Başladı.

Organize edilen gecenin sunuculuğunu yapan Müslüm Tosun, katılımcıları selamlayarak konserin açılışını gerçekleştirip sahneye sanatçı Selvi ve Erkan’ı davet etti.

Selvi ve Erkan’ın gerçekleştirdikleri müzik ziyafetinin ardından gecenin sunuculuğunu yapan Müslüm Tosun protokolde bulunan; BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, Ağrı Çira Kültür ve Sanat Derneği (AGİRÎ ÇİRA), Ağrı Dağı Öğrenci Derneği (ADÖ-DER), Ağrı Eğitim-Sen ve Diyadin Eğitim-Sen’i selamladıktan sonra Ağrı Milletvekili Halil Aksoy’u kürsüye davet etti burada bir konuşma yapan Aksoy’un ardından sahneye Sanatçı Raperîn davet edildi.

Ağrı’dan Raperîn’e Büyük İlgi

Alkışlar ve ıslıklar eşliğinde sahneye çıkan Raperîn dinleyicilerden büyük bir ilgi topladı. Alkışlar eşliğinde sahnedeki yerini alan Raperîn Kitleyi Kürdçe ve Türkçe selamladı. Birbirinden güzel şarkıları seslendiren sanatçı Raperîn yaklaşık 1 saat sahnede kaldı.

Koma Hivron Sahneye Çıktı, Coşku Doruğa Çıktı.

Sevenlerinin tezahüratlarıyla sahnedeki yerini alan ünlü Kürd Grubu Koma Hivron, konsere "Şox û Şenge" adlı eseriyle başladı. Eski ve yeni şarkılarını seslendirerek izleyicileri coşturan Koma Hivron,  Bablîsok adlı eserini Ağrı’lılarla birlikte okudu. “ Ağrı seninle gurur duyuyor” sloganlarının atılmasına karşılık Ağrı halkını selamlayan Koma Hivron söylediği stranlarla kitleyi coşturdu.

Koma Hivro’nun söylediği stranlarla halay çeken kitle Koma Hivron ve Raperîni resmen bağrına bastı.

Konser saat: 22:00’da olaysız bir şekilde sona erdi.

Kaynak: Dengê Agirî haber sitesi















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder