11 Haziran 2012 Pazartesi

BDP'NİN BASIN AÇIKLAMASI


Doğubayazıt’ta bu sabaha karşı yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 15 kişi için Doğubayazıt BDP ilçe binası önünde bir basın açıklaması yapılarak gözaltına alınmalar kınandı.



Ağrı BDP Milletvekili Halil Aksoy konuşmasında sık sık AKP hükümetine yüklenerek öz olarak şunları söyledi; “Bugün sabah saatlerinde 15 arkadaşımız gözaltına alındı. Bunlardan birisi Belediye Başkan vekilimiz. Yani şuanda vekaleten Belediye Başkanlığına baktığı için Belediye bir noktada Başkansız kalmıştır. Ama şu bilinsin orada bir tek personel kalıncaya kadar, orada bir tek Belediye Meclis Üyesi kalıncaya kadar biz kendi kendimizi yönetmekte ısrar edecek ve kendi kendimizi yöneteceğiz.  Eğer siz bizim kendi kendimizi yönetmemizi engellemek için bunları yapıyorsanız, beyler emin olun siz çok geç kalmışsınız. Çünkü insanların kendi kendisini yönetmesinin ne kadar güzel bir şey olduğunu insanlarımız artık anlamış durumdadır.

Bilindiği gibi Doğubayazıt’ta bir sel felaketi olmuştur. Sel felaketinden etkilenen halkımızın yanında olup bir çalışma bir çaba içerisindeydi arkadaşlarımız. Keza Belediye Başkanımız veya Belediye Başkan vekilimiz aynı zamanda çevre Belediyelerle de bağ kurmak suretiyle iş araçlarıyla meydana gelen zararı ortadan kaldırabilmek için çalışıyorlardı. Tam da böyle bir çalışma sırasında bu arkadaşlarımızın gözaltına alınması birazda şu anlama geliyor. Halkımızın karşı karşıya kalmış olduğu bu tür felaketler durumunda halkımızın dayanışmasını da istemiyor. Tutuklamalar ve gözaltılar bizi yıldıramaz ve hizmetimizden alıkoyamaz.” dedi. Halkın Sesi Haber



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder