10 Nisan 2012 Salı

URFAN ALPALSLAN (SERDAR ARARAT)

                       

Kürt partileri ve yurtseverleri taraftarlarının temsilcisi olarak, Ağrı Belediya Başkanlığına aday gösterildi. Devletin, tüm kolluk kuvetlerinin desteğini ardına alan Faşist güçlerin saldırılarına ve burjuva partilerinin komplo ve entrikalarına rağmen seçimlerden zaferle çıktı.
Ağrı Belediye Başkanı oldu.


Faşist ve gerici güçler bu zaferi hazmedemediler. Urfan’a yönelik saldırı ve provakasyonlar dozunu giderek arttırdı. Bi defasında 75 arkadaşıyla birlikte olmak üzere iki kez tutuklandı. Hakarete maruz kaldı. Bu tür baskılara boyun eğmeyeceğini anlayan güçler onun varlığına yöneldi. Faşist karanlık güçlerin saldırısına uğradı. Bu suikasttan yaralı olarak Kurtuldu. Bütün bu olaylar onu halkıyla bütünleştirdi. O Belediye’yi kısa sürede faşist kadrolaşmadan kurtardı. Belediye hizmetlerini gecekondu mahallelerine götürmeye öncelik verdi. O dönemlerde çok yaygın olan karaborsacılara ve vurgunculara savaş açtı. Kuyruklara sonverdi. Ve tüm bu çalışmalarını politik mücadeleyle birleştirdi.

U.Alparslan’ın ”kader birliği yaptığı siyasi arkadaşları”yla birlikte yürüttüğü bu çalişmalar, Türk devletini tedirgin ediyordu. Bunun sonucu olarak da 12 Eylül 1980’den birkaç gün önce, İçişleri Bakanlığı tarafından ”görevden alındı”!. Halk tarafından seçilen başkanın TC’nin kurumları tarafından haksızca görevden alınması halk arasında büyük bir hoşnutsuzluk yarattı. Daha büyük ve radikal kitle eylemlerinin hazırlıkları sürerken 12 Eylül Faşist cuntası iktidara el koydu. Türkiye ve Kürdistan’da yeni bir dönem başladı. Ve Urfan Alparslan da yeni döneme uygun hazırlıklar için, örgütünün aldığı karara uyarak, Doğu Kürdistan’a (İran) geçti. Sonra’dan Tevgera Sosyalist a Kurdistané örgütünün kuruculuğunu yaptı ve guruptan birkaç kişi, ’güvenerek’ gittikleri ev sahibi ve aynı zamanda gidenlerden birinin yakını olan kişinin ihbarı sonucu yakalanıyor. Bunlardan elde edilen bilgilerle Serdar Araratın barındığı yer tesbit ediliyor. Urfan Alparslan Uluderenin Bölükbaşı köyü mıntıkasında çatışmada şehit düşüyor. Cesedi tüm uğraşlara rağmen ailesine verilmedi. Şırnak’ta kasaplar deresi denen mıntıkada yok edildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder