3 Ekim 2013 Perşembe

Muş ve Ağrı'da yoğun pusulamalar

Gerilla güçleri Mayıs ayından bu yana ateşkes ve geri çekilme pozisyonunda olmasına rağmen Türk ordusunun yoğun bir pusulama faaliyeti ve hareketlilik içinde olduğu belirtildi. Muş ve Ağrı kırsalında pusulamalar yapılırken, Mardin kırsalında bir operasyon yürütüldüğü ve Kars'ta keşif uçuşları yapıldığı bildirildi.


HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), 2 Ekim tarihinde Mardin'in (Mêrdîn) Stewrê alanındaki Barman Beldesi ve Eltê alanında Türk ordusunun zırhlı araçlar ve piyadelerle bir operasyon başlattığını belirterek, "Operasyon öğlenden sonra sonuçsuz geri çekiliyor" dedi.

Aynı gün Muş merkeze bağlı Zengok ve Uruk köyleri çevresinde "helikopterlerle hava hareketliliği" yaşandığı bilgisini veren HPG-BİM, "Yine Şenyayla'ya bağlı Zengok ve Kozmê alanlarında kobraların hareketliliği sürmüştür" diye ekledi.

2 Ekim'de ayrıca Ağrı'nın (Agirî) Doğubayazıd (Bazîd) İlçesine bağlı İlonê ile Dızê köyleri arasında Türk ordusunun "gece pusulamalar yapmakta" olduğunu belirten HPG-BİM, Diyadin (Giyadîn) ilçesine bağlı Koço ile Çobana Mendo köyleri arasında benzer şekilde gece pusulamalar yapıldığı, gündüz ise geri çekildiğini kaydetti.

HPG-BİM ayrıca, "1 Ekim Günü Kars'ın Kağızman ilçesine bağlı Çemçê alanında işgalci TC ordusuna ait insansız hava araçları yoğun keşif uçuşları yapmıştır. Ayrıca Ağrı'ya bağlı Çemê Çeto karakoluna yoğun takviye amaçlı belirli sayıda tank ve zırhlı araçlarla sevkiyat yapılmıştır" bilgisini verdi.

Fırat Haber Ajansı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder