9 Ekim 2013 Çarşamba

BDP Ağrı'da Yerel Seçim Startını Verdi

Ağrı BDP aday adaylığı için başvurular başladı. Hafta başında BDP tüm il ve ilçe teşkilatlarına aday kriterlerine ilişkin bir genelge göndermişti. Bununla birlikte Mart 2014’te yapılacak seçimler için Ağrı Barış ve Demokrasi Partisi aday adayı başvuru startını verdiğini duyurdu.


Ağrı Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) il Başkanı Halef Keklik, bugün itibarı ile seçim startının başlandığını ve bugün itibari ile aday adaylığı başvurularının başladığını belirten Keklik, teknik olarak seçim çalışmalarının bittiğini, bugünkü seçim startının aday adaylığı başvuruları için olduğunu belirtti. Keklik, "Siyasal ve toplumsal düzlemde çok önemli gelişmelerin yaşandığı bir dönemde, içine girmiş olduğumuz seçim sürecinin önemi daha fazla öne çıkmaktadır.

Aday belirleme ve kriterlerine ilişkin bilgi veren İl Başkanı Halef Keklik, “Ağrı’da BDP’nin bir halk partisinin olduğu ve halkın değerlerine bağlı olan herkesin partimizde aday adayı olma hakkına sahiptir. Partimizin, Demokratik, şeffaf ve halkçı bir yerel yönetim anlayışını tüm halkımızla beraber inşa edeceğiz. Seçilecek kişiler mücadelenin yarattığı değerlere bağlı, halkın benimseyeceği kişiler olmalıdır. Seçileceği alanın dil ve kültürü ile uyumlu, çalışmayı seven, proje sahibi, emekçi ve oluşturulan demokratik sistemi benimseyen ve alınan kararları uygulamayı görev bilen bir yapıda olmalıdırlar. Adaylarımız kişisel ve ailesel çıkarları değil, halkın çıkarlarını temsil ettiği bilincinde olmalı ve bu konuda halka söz vermelidir" ifadelerini kulandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder