1 Ekim 2013 Salı

Doğubayazıt BDP İlçe Binasına Saldırı Kınandı

 AĞRI'nın Doğubayazıt İlçesi'nde BDP ilçe binasına yapılan silahlı saldırı yürüyüşle kınandı.

Önceki gece Büyük Ağrı Caddesinde bulunan BDP Doğubayazıt İlçe binasına yapılan silahlı saldırı bugün Doğubayazıtlı'lar tarafından protesto edildi. Öğle saatlerinde BDP ilçe binası önünde bir araya gelen kalabalık grup pankart ve dövizlerle Ahmedê Xani parkına doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında grup 'Bıji berxwedana Ypg' (Yaşasın ypg direnişi), 'Bıji Serok Apo' (Yaşasın Başkan Apo), 'PKK halktır halk burada' sloganları attı. Yoldan geçen araçlar da korna çalararak protestoya destek verdi. Yürüyüşün ardından tekrar BDP ilçe binasının önüne gelen ve Belediye Başkanı Canan Korkmaz'ın da aralarında olduğu kitle burada basın açıklaması yaparak olayı kınadı.


BDP Doğubayazıt İlçe Başkanı Cemil Rızaoğulları, "90'lı yıllarda yoğun çatışmalı süreçte bile partimize böyle alçakça bir saldırı yapma cesareti gösterilmemiştir. Böylesi bir süreçte bize yapılan saldırının ne kadar manidar olduğu ortada. Eğer bugün bir çatışmasızlık süreci varsa buna paralel bir süreç olmalıydı. Pakette onda denk hazırlanmalıydı" dedi.

Grup, Başbakan Erdoğan tarafından açıklanan demokratikleşme paketin beklentileri karşılamadığı gerekçesiyle 1 dakika boyunca alkış ve ıslık çalarak protesto etti. BDP Parti Meclis Metin Bingöl, açıklanan paketin boş olduğunu söyledi. Bingöl, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Paket boş ve fos çıktı. Burada açık olan bir şey vardır o da AKP hükümetinin zihniyetini değiştirmediği gerçeğidir. Kürt sorununun çözümünde samimiyetsizdir. Kürtlerin bazı talepleri vardı. Bunlar; terörle mücadale kanunun değiştirilmesi, seçim barajının düşürülmesi, yeni siyasi partiler yasasının oluşturulması, ifade, düşünce ve örgütlenme özgürlüğünün sağlanması, başta Sayın Abdullah Öcalan olmak üzere bütün siyasi tutsakların serbest bırakılması, karakol ve baraj inşaatlarının durdurulması, koruculuğun lağv edilmesi, köye dönüşlerin sağlanmasıydı. Düşünün ki ilk konuştuğunuz dili, yani annenizin dilini parayla satın alacaksınız. Paketin getirdiği bu. Özel okullarda paranızla dilinizi öğreneceksiniz. Tabi eğer o da sistem sizde para bırakmışsa. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir rezillik yok. Biz 'bu işin muhatabbı Sayın Öcalan'dır' dediğimizde, onbinlerce arkadaşımız tutuklandı. Ama bugün herkes de görüyor muhatabın kim olduğunu."

Açıklamaların ardından grup sloganlar işliğinde dağıldı.


Video: 












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder