22 Ekim 2013 Salı

PKK'li Hanefi Aylanç için Doğubayazıt'ta mevlit

 AĞRI (DİHA) - Bitlis'in Tatvan ilçesi kırsalında 19 yıl önce çıkan çatışmada yaşamını yitiren PKK'li Hanefi Aylanç (Kesip) için mevlit verildi.


Bitlis'in Tatvan ilçesi Karêz Dağı'nda 16 Temmuz 1994 tarihinde çıkan çatışmada yaşamını yitiren PKK'li Hanefi Aylanç (Kesip) için Ağrı Doğubayazıt'ta kurulan taziye çadırında mevlit verildi. Aylanç ailesi tarafından Şehitlik Mahallesi'nde kurulan taziye çadırında verilen mevlide PKK Lideri Abdullah Öcalan ve Aylanç'ın posterleri ile PKK bayrakları asıldı. Taziyeye çok sayıda yurttaşın yanı sıra BDP Doğubayazıt İlçe eş başkanları Fatma Okçu ve Cemil Rızaoğulları, Doğubayazıt Belediye Başkanı Canan Korkmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz ve TUHAYD-DER Doğubayazıt Temsilcisi Mehmet Bozkurt katıldı.

Saygı duruşuyla başlayan anma etkinliğinde konuşan BDP Doğubayazıt İlçe Eş Başkanı Rızaoğulları, özgür ve onurlu bir yaşam uğruna binlerce Kürt evladının yaşamını yitirdiğini dile getirdi. Rızaoğulları, "Bizim mücadelemizi veren her evladımız bizim için değerlidir. Bugün yine onurlu Doğubayazıt halkı bir evladını daha bağrına bastı. Bizler bu bağrımıza bastığımız evlatlarımızın anısına sahip çıkacağız" dedi. TUHAYD-DER Doğubayazıt Temsilcisi Mehmet Bozkurt ise, "Bugün biz burada arkadaşımızın mücadelesinde verdiği emek sonucu bulunmaktayız. Her zaman çığır açılan onurlu yolda dik bir şekilde yürüyeceğiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından PKK'li Aylanç için Kürtçe mevlit okundu.

Dicle Haber Ajansı (DİHA)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder