7 Ekim 2013 Pazartesi

Ağrı ve Iğdır'da Kar Yağışı / 07 Ekim 2013 (Video)

Serhad'da kar yağışı - Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 3 dereceyle Erzırom, Erdêxan (Ardahan) ve Agıri'de (Ağrı) ölçüldü -
Îdır'ın (Iğdır) yüksek kesimlerine mevsimin ilk karı yağdı...


Serhad bölgesinde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 3 dereceyle Erzırom, Agıri ve Ardêxan'da ölçüldü. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, alçak basınç sisteminin etkisi altına giren Serhad bölgesinde soğuk hava etkili oluyor. Gece en düşük hava sıcaklıkları Erzırom, Agıri ve Ardêxan'da sıfırın altında 3, Qert'de (Kars) sıfır, Erzingan'da 1 ve İdır'da 9 derece olarak ölçüldü. Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Ardêxan'da 4, Erzırom'da 5, Qers'de 6 ve Erzingan'da 12 derece olması tahmin ediliyor. Soğuk hava, sabah erken saatlerde dışarı çıkmak zorunda kalan vatandaşları olumsuz etkiledi.

İdır'ın yüksek kesimlerde kar yağışı

Bu arada, İdır'ın yüksek kesimlerine mevsimin ilk karı yağdı. Agıri Dağı, Alagöz ve Köroğlu dağları beyaz örtüyle kaplandı. Vatandaşlardan Nurettin Akgün, bu yıl havanın erken soğuduğunu ve mevsime göre erken kar yağdığını söyledi. Soğuk havanın kendilerini olumsuz etkilediğini vurgulayan Akgün, "Serhad'ın Çukurovası olarak adlandırılan şehrimizin yüksek kesimlerine kar yağdı. Bu yıl kış çok çetin geçecek. Biz her yıl iki ay sonra soba ya da kalorifer yakardık ama bu yıl şimdiden yakmaya başladık" dedi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder