30 Ekim 2013 Çarşamba

Halil Aksoy Muş E Tipi Cezevindeki Tutsaklarla Görüştü

Kadın tutsaklara müdahalede adlilerin de yer aldığı iddia edildi.

BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy ve Asrın Hukuk Bürosu avukatlarından Mensur Işık, Muş E Tipi Cezaevi’ndeki PKK’li ve PAJK’lı tutsaklarla görüştü.


BDP Ağrı Milletvekilli Halil Aksoy ve Asrın Hukuk Bürosu avukatlarından Mensur Işık, Muş E Tipi Cezaevi’nde gardiyanların PAJK’lı kadın tutsaklarının kıyafetlerine ve kitaplarına el koyulması ile koğuşlarının ikiye ayrılmak istenmesi üzerine çıkan isyanın ardından dün cezaevindeki tutsaklarla görüştü.
Cezaevi çıkışında açıklama yapan BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, tutsakların gardiyanlar tarafından tehdit edildiğini belirterek, kadın tutsakların kitaplarını vermek istemedikleri için darp ve taciz edildiğini vurguladı.
Tüm kadın tutsaklarda darp izi gördüklerini dile getiren Aksoy, kadın tutsakların kendilerine yapılan müdahalede adli tutsakların da yer aldığını söylediklerini ifade etti.
Konuya ilişkin Cumhuriyet Başsavcısı ve Cezaevi Savcısı ile görüştüklerini belirten Aksoy, “Cezaevi savcısında oldukça olumsuz bir tavır söz konusu. Cezaevi savcısı elbette ki kanunu uygulamalı. Ama bunu yaparken insanları tehdit etmemeli. Böylesi bir durumda Cumhuriyet Başsavcısı’nın da müdahale edeceğini düşünüyoruz” dedi. Tutsaklara müdahalenin raporlaştırılması gerektiğini vurgulayan Aksoy, askeri yetkililerin doktorların darp raporu vermelerini engellediğini de iddia ederek, “Eğer bir askeri yetkili muayene sırasında doktorlar üzerinde baskı kurmaya çalışıyorsa, bunun da araştırılmasını isteyeceğiz” şeklinde konuştu.
Aksoy son olarak alınan kitap, radyo ve yerel kıyafetlerin tekrar tutsaklara verilmesi için cezaevi yönetiminin yarın toplantı düzenleyeceğini belirtti.

 DİHA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder