27 Ekim 2013 Pazar

BDP DOĞUBAYAZIT İLÇE BAŞKANI İLE SÖYLEŞİ (Video)

BDP İlçe Başkanı Cemil RIZAOĞULLARI İle Editörümüz Ozan BAYCAN'ın Yaptığı Söyleşi.

Doğubayazıt BDP İlçe Başkanı Cemil Rızaoğlu Gazetemiz Editörü Ozan Baycan  ile yaptığı söyleşide son siyasi gelişmeleri değerlendirdi.

Doğubayazıt BDP İlçe Başkanı Rızaoğlu Gazetemiz editörünün sorularına verdiği cevap başlıkları özetle şöyle:


-2011-2012 yılı itibariyle siyasi KCK adı altında siyasi soykırım operasyonlarında birçok arkadaşlarımız cezaevine girdi. 3-4 ilçe başkanı içeriye alındı. Partimiz 3-5 ayda bir yeni yönetim oluşturmaktaydı.

-Gerek soykırım operasyonu ve gerekse 2013  Newrozda Sayın Öcalan’ın göndermiş olduğu manifesto niteliğinde mektup bizim için önem arz etti. Nitelik olarak çalışmalarımıza ivme kazandırdı.
-Partimiz demokrasi ve özgürlük mağduruydu. Bu anlamda mevcut üyesinin sayısını üçe katlayarak köy çalışmalarına ivme kazındırıldı.

-2009 seçimlerine oranla başvuru ikiye katlanmıştır. Özellikle Belediye Başkan Aday Adayı  dörde katlanmış desem doğrudur. Çünkü 2009’da Belediye Başkan Aday Adayı sayısı 6 idi. Bu sene bugün itibariyle 17 çıkmıştır. Bu sayı Belediye Meclis üye aday adaylarında 40,İl Meclis üye aday aday sayısı ise 6’dır.Zaman var bu sayılar artacaklardır.

-Biz 2014 seçimlerine girereken şu şiarla giriyoruz: ”DEMOKRATİK KURTULUŞ,ÖZGÜRLÜK YAŞAM FELSEFESİ”Bu aynı zamanda seçim ruhunun referandumuna giriyoruz. Biz 2014 yılında sandığa giderken bu referandum ruhunu yakalayacağız.

Video:





Kaynak: DoğubayazıtHalkınSesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder