31 Ekim 2013 Perşembe

Doğubayazıt Belediyesi Su Projesi İçin Almanya'da

Ağrı Doğubayazıt Belediyesi ilçenin içme suyu sorunun çözecek olan ‘Doğubayazıt İçme Suyu Temini’ projesi için Almanya’ya gitti.


Doğubayazıt Belediyesi ilçenin içme suyu sorunun çözecek olan ‘Doğubayazıt İçme Suyu Temini’ projesi için Almanya’ya gitti. Türkiye’nin ve bölgenin en büyük bütçeli projeleri arasında yer alan “Doğubayazıt İçme Suyu Temini Projesi” kapsamında Doğubayazıt Belediye Başkanı Canan Korkmaz, Fen İşleri Müdürü Cihan Sefer oğlu, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Nedim Koçkar, İmar İşleri Müdürü Tolga Yardimciel, Park Bahçeler Müdürü Vahit Demir, AB proje yetkilileri, Belediye Su projesi yetkilileri Yusuf Söğüt, Sadık Kapurta ve Mahmut İlhan ve meclis üyeleri projenin teknik gezi çalışmaları için Frankurt’ta mevcut tesisleri gezerek incelemelerde bulundu.

Proje kapsamında teknik gezi, tesislerin incelenmesi ve çalışma prensiplerine ilişkin toplantılar yapıldı.

Yapılan gezide tesislerin incelenerek modern halinin Doğubayazıt’ta yapılacak olan tesislerle aynı olacağını belirten Doğubayazıt Belediye Başkanı Canan Korkmaz, İlçenin içme suyu problemini en hızlı ve sağlıklı bir şekilde çözmesi planlanan projenin 2014 yılının ilk aylarında tamamlanacağını kaydetti. Korkmaz,”Almanya’ya gerçekleştirdiğimiz teknik gezi’nin amacı burada var olan tesisleri inceleyerek Doğubayazıt’ta yapılacak olan tesislerle aynı olmasıdır. Büyük bir projeyi ilçemize kazandırdık. Avrupa’nın dahi sayılı belediyelerinde bulunan teknik donanama sahip bir projeyi halkımıza kazandırdığımız için mutluyuz. İki yıldan aşkındır proje çalışmalarında ekiplerimiz hummalı bir şekilde çalıştı. Çalışmalarımızın sonuna geliyoruz.Projemizin bitimi ile ilçemize 24 saat kesintisiz sağlıklı içme suyu kazandırılacaktır.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder