31 Ekim 2013 Perşembe

BDP Doğubayazıt İlçe Örgütü "İdamlara Karşı" Yürüyecek

BDP Doğubayazıt İlçe Örgütü öncülüğünde İran rejimi tarafından 2 Kürt siyasetçisinin idam edilmesini protesto etmek amacıyla 5 Kasım’da Gürbulak Sınır Kapısı’na yürüyüş gerçekleştirilecek.


BDP Doğubayazıt İlçe Örgütü öncülüğünde İran rejimi tarafından 27 Ekim’de Urmiye’de Hebibulah Gulperipur ile Selmasta Rıza İsmail Mamedi adlı iki Kürt siyasetçisinin idam edilmesini protesto etmek amacıyla 5 Kasım’da İran sınırında bulunan Gürbulak Sınır Kapısı’na yürüyüş gerçekleştirilecek.

Yürüyüşe ilişkin açıklama yapan BDP Doğubayazıt İlçe Eş Başkanı Cemil Rızaoğulları, Serhat’ta örgütlü olan tüm kentlerin katılımı ile yürüyüş gerçekleştireceklerini belirtti. Rızaoğulları, “İran devletinin yıllardır Kürt halkı üzerinde imha ve inkar politikaları devam etmektedir. Bu imha ve inkarcı geleneğe karşı çıkacağımızı belirtiyoruz. 5 Kasım’da Serhat bölgesinde örgütlü olduğumuz tüm kentlerin katılımı ile Doğubayazıt İlçe Örgütü öncülüğünde saat 13.00′da Gürbulak Sınır Kapısı’na yürüyüş düzenleyip, basın açıklaması yapacağız. Tüm halkı idamlara ‘dur’ demek için yürüyüşe davet ediyoruz” çağrısında bulundu.

 DİHA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder