30 Ekim 2013 Çarşamba

Mahmut ÖZHAN, BDP’ den Aday Adaylığı’ nı Açıkladı

Elektrik- Elektronik Mühendisi Mahmut ÖZHAN, BDP’den Doğubayazıt Belediye Başkanı Aday Adaylığı’nı açıkladı.

30 Mart 2014 seçimlerinin yaklaşması ile birlikte Ağrı merkez de ve Doğubayazıt’ta güçlü olan Barış ve Demokrasi Partisine (BDP) aday adaylığı için yoğun ilgi gösteriliyor. Elektrik Elektronik Mühendisi olan Mahmut ÖZHAN, Belediye Başkan Aday Adaylığı’nı açıklayarak Doğubayazıt’a yeni hizmetler getirmeyi hedefliyor.


‘Kürt Özgürlük Mücadelesi’nin Kürt Belediyeciliği’nde yansıma olacaktır’

Kürt Belediyelerin yerel seçimler sürecinde artan sayısal varlığı ile özerkliğin inşasında vazgeçilmez unsur olduğuna dikkat çeken BDP Doğubayazıt Belediye Başkan Aday adayı Mahmut Özhan, halk belediye başkanlarını seçerek Kürt Sorunu’nun demokratik siyaset yoluyla çözümlenmesi gerektiği mesajını gönderdiğini ifade etti. Özhan,” Kürt Halkının taleplerinin siyasi araçlarla hayata geçirilmesi gerekmektedir. De facto durumların güçlü bir şekilde yaratılması gerekmektedir. Asimilasyon politikaları Kürtçenin konuşulması, yaşamda kalıcılılaştırılmasını zorlaştırmıştır. Kürtçenin öğrenilmesine dönük yerelden başlayarak kurslar, kurumlar açılabilir ve halklaştırılabilir. Kendi özerk kurumsallaşmaları, belediyeler eliyle gerçekleştirilebilir. Mahalle, kent ve bölge meclisleri açılarak tabanın demokratik siyasete, kendisini ilgilendiren karar süreçlerine katılımı sağlanılabilir. Kürdileşmenin kurumsal alt yapısı ve tabanda benimsettirilmesi sağlanılabilir. Özcesi Kürdileşmenin yaşamın her alanında sağlanılması ile devlet erkinden bir şeylerin beklenilmesi, sistemin keyfi ve konjoktürel adımları beklenilmemiş olur. Kürt Özgürlük mücadelesinin ideolojik karakterinin Kürt Belediyeciliğinde yansıması olacaktır. İdeolojik olmak örgütlü olmayı gerektirir ki örgütlü çalışmalar bizi, ‘talep eden’ değil de talep edilenleri kendi öz gücüyle hayata geçiren noktasına getirecektir” dedi.

‘Alınan haklar verilen mücadelenin meyvesidir’

Kürtlerin yıllardır sosyal, kültürel ve siyasal haklarının gasp edilmesi ile sonuçlanan imha ve inkar politikaları ile mücadele ettiğini vurgulayan Özhan, ayrıca alınan hakların verilen mücadelenin meyvesi olduğunu sözlerine ekleyerek şunları kaydetti: ”Bizler yılardır gasp edilen haklarımızı almak mücadele ettik. Bugün bu haklarımızı almamızın sebebi verdiğimiz mücadelenin meyvesidir. Bu mücadelemiz için ‘kendimizi de kentimizi de biz yöneteceğiz’ şiarı ile başlayan Kürt belediyeciliğini ‘Demokratik kurtuluş özgür yaşam felsefesi ‘ ile devam eden anlayışla, seçilmem ile birlikte yapacağım, kadın, ekoloji, gençlik, kültürel,altyapı-üstyapı gibi çalışmalarla yaşanılabilir bir kent için halkıma hizmet etmek istiyorum.Hakları elinde alınan bir halka ,özellikle doğduğum büyüdüğüm ilçeme hizmetin en iyisini verebilmek için var gücümle çalışacağım.

Şimdiden tüm onurlu yurtsever Doğubayazıt halkına teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

Özgeçmişi:

1980 Doğubayazıt doğumluyum. İlk, Orta ve Lise öğrenimimi Doğubayazıt’ta tamamladım. 8 çocuklu bir ailenin 4’üncü çocuğuyum. Dicle Üniversitesi Maden Mühendisliği ile Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Elektrik Elektronik Bölümleri’nden Lisans mezunuyum. HADEP ve Onun geleneğinden gelen partilerin Üniversite gençlik kollarında aktif bir şekilde çalışmalar yürüttüm.

Şuan Doğubayazıt’ta serbest olarak Elektrik- Elektronik Mühendislik mesleğimi icra ediyorum.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder