5 Ekim 2013 Cumartesi

AKP ve CHP'deki Kürt vekillere çağrı: Êdi bese deyin

BDP Ankara İl Örgütü dün kamuoyu ile paylaşılan "Demokratikleşme paketi"ne ilişkin Meclis'in Dikmen Kapısı önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya, BDP Urfa Milletvekili İbrahim Binici, BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, BDP Ankara İl Örgütü eş başkanları Bedriye Irmak ve Ahmet Aday, BDP PM üyesi Zeki Altun, HDK, İHD, 78'liler Girişimi, TUHAD-FED Ankara Temsilciliği yöneticileri ile çok sayıda kişi katıldı.
"Çözüm boş paketlerde değil, Demokratik özerk statüdedir", "Meclis açılıyor ama Kürt halkının iradesi olan vekiller hapistedir" pankartı açılarak, tutuklu vekillerin fotoğrafları, isimleri ve oy aldıkları rakamlar dövizlere yazılarak taşındı. Yoğun polisiye önlemlerin altında açıklama yapan BDP Ankara İl Eş Başkanı Ahmet Aday, Meclis'in bugün açıldığını belirterek, milletvekillerinin halktan aldıkları iradi yetkiyle çalışmalarına bugün başladığını söyledi. Aday, "Ancak Kürt halkının kendilerine vekalet vererek iradesi olarak seçtiği ve Meclis'e gönderdiği milletvekilleri, seçildikleri günden bugüne kadar Meclis'i görmeden hapishanelerde kalmaya devam ediyorlar. Meclis'te seçmenlerini temsilen yasama faaliyetlerini sürdürmeleri gerekirken, hayatlarını cezaevlerinde sürdürüyorlar" dedi. Açıklama sırasında sık sık milletvekillerinin isimleri okunarak, "burada" denildi.

'Kürtler ve kamuoyu aldatılmaya çalışılıyor'

Demokratik mücadelelerinden dolayı cezaevlerinde sadece Kürt milletvekillerinin olmadığı dile getiren Aday, "Kürt siyasetçiler, avukatlar, gazeteciler, insan hakları savunucuları, belediye başkanları, belediye meclis üyeleri var. Özellikle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve on binlerce Kürt cezaevlerinde iken, Sayın Başbakan halkın karşısına geçerek saatlerce içi boş sözüm ona demokrasi paketi açıklamaları yaparak, Kürtleri ve tüm kamuoyunu aldatmaya ve kandırmaya çalışıyor" diye konuştu. Aday, konuşmasının sonunda AKP ve CHP'deki Kürt milletvekillerine bir çağrıda da bulundu. Aday, "Artık dilinizi, kültürünüzü, kimliğinizi, tarihinizi ve varlığınızı yok sayan, inkar eden, asimile eden ve halkınıza kültürel soykırım uygulamalarına 'edi bese' deyin" çağrısında bulundu.

Yapılan açıklamanın ardından açıklama sloganlarla sonlandırıldı.

DİHA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder