20 Ekim 2012 Cumartesi

Savcıyı öldürdüğü belirtilen Batur hakkında kırmızı bülten


AĞRI (DİHA) - Doğubayazıt'ta Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıç'ı öldürdüğü iddia edilen Barış Batur hakkında hazırlanan ve 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası isteyen iddianame, Erzurum 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde kabul edildi. 11 kişinin yargılandığı davada firari olan Batur hakkında kırmızı bülten çıkarıldı.


Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıç, 5 Şubat tarihinde alışveriş için gittiği Çiftepınar Mahallesi Güven Caddesi'nde uğradığı silahlı saldırı sonucu vücuduna isabet eden 3 kurşunla yaşamını yitirmişti. Savcı Kılıç'ın ölümüyle ilgili savcılık tarafından hazırlanan iddianame Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede ilçede esnaf olan ve davanın firari olan Barış Batur HPG'li olarak gösterilirken, 11 kişinin yargılandığı davada Batur hakkında kırmızı bülten çıkarıldı. Barış Batur (29), Süleyman Cıyanaklı (35) ile olaya karıştığı iddia edilen ve tutuklu yargılanan Ahmet Yıldız (31), Burhan Çilgin (30), Hakan Yavuz (30), Abdullah Özbey (24), Ahmet Çilgin (33), Ramazan Gündüz (35), Hasan Cıyanaklı (29), Fevzi Acar (36), Alkan Sarıhan (31) hakkında, "Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak", "Suç işlemek için kurulan silahlı örgüte üye olmak", "Terör amaçlı tasarlayarak kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmek ve iştirak" suçlarından 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istendi.

Savcılık tarafından hazırlanan 62 sayfalık iddianamede Barış Batur'un olayı şahsi kine dayalı olarak gerçekleştirmediği, "PKK silahlı örgütünün talimat ve yönlendirilmesiyle yaptığının" belirtilmesi dikkat çekti. Gasp suçundan kesinleşen 10 yıl hapis cezasından bir gün sonra Barış Batur'un yakalanmaması için kardeşi Adem Batur'un kimliğini alarak kendi fotoğrafını yapıştırdığı belirtilen iddianamede, Batur'un cinayet olayından bir gün önce saat 10.12'de Adliye lojmanları önünde gezindiği ve güvenlik kameralarından tespit edildiği vurgulandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder