27 Ekim 2012 Cumartesi

Ağrı Cezaevi'nde Açlık Grevi


Ağrı M Tipi Kapalı Cezaevi'nde 9 siyasi tutuklu cezaevi idaresinin itirafçılık dayatmaları ve geliştirilen sistematik baskıların son bulması amacıyla 3 gündür süresiz dönüşümlü açlık grevine başladığı belirtildi.

Ağrı M Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan 9 siyasi tutuklu, cezaevi idaresinin itirafçılık dayatmaları ile baskıların son bulması amacıyla bir hafta önce süresiz dönüşümlü açlık grevine başladıkları belirtildi. Bir ay önce Van F Tipi Kapalı Cezaevi'nden Ağrı M Tipi kapalı Cezaevine 4 arkadaşıyla birlikte sürgün edilen ve 2 yıldan bu yana tutuklu bulunan Seyfeddin Kurt'un ağabeyi Hıyassedin Kurt, kardeşiyle önceki gün telefonla konuştuğunu, kardeşinin itirafçılık dayatmalarının ve cezaevi idaresinin geliştirdiği sistematik baskıların dozajının gün geçtikçe artığını, buna karşı 3 gündür süresiz dönüşümlü açlık grevine başladıklarını söylediğini belirtti.

'Beğenmiyorsanız itirafçı koğuşa geçersiniz!'

Kardeşinin cezaevine gelen siyasi tutukluların önce itirafçı koğuşuna zorla götürüldüğünü belirten Kurt, kendisiyle birlikte 9 arkadaşının da bir hafta boyunca burada zorla tutulduğunu, ancak bunu kabul etmemeleri ve İHD yetkililerinin araya girmesi üzerine, 9 arkadaşıyla birlikte 4 yataklı bir odaya alındıklarını söyledi. Kurt, yatak ve benzeri insani taleplerinin ise cezaevi yönetimi tarafından karşılanmadığını söyledi. Kurt, kardeşinin, İHD'ye başvurdukları ve durumu kamuoyuna bildirdiği gerekçesiyle cezaevi müdürünün kendilerini cezalandırmak amacıyla 9 kişi oldukları halde 4 yataklı bir koğuş tuttuğunu, en insani taleplerin kendilerine karşı koz olarak kullanıldığı, cezaevi müdürünün "bu koğuşu beğenmiyorsanız itirafçı koğuşuna geçerseniz" dediğini belirtti.

Aileler İHD'ye başvuracak

Tüm bu baskıların son bulması amacıyla kardeşiyle 8 arkadaşının bir haftadan bu yana 5 günlük süresiz dönüşümlü açlık grevine başladıklarını belirterek, tutuklu yakınları olarak kendilerinin de İHD'ne başvuracaklarını söyledi.

Dengê Agirî Haber Ajansı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder