19 Ekim 2012 Cuma

Ağrı'daki STK’ler: Açlık grevinde kritik günlere girildi!


AĞRI - Ağrı'da TTB, KESK, DEV-SAĞLIK İŞ ve İHD açlık grevindeki siyasi tutsakların durumuna, düzenledikleri basın açıklamasıyla dikkat çekti. Açlık grevinin 'kritik günlere ulaştığı' uyarısında bulunan sivil toplum örgütler hükümet ve kamuoyuna 'harekete geçme' çağrısında bulundu.


TTB, KESK, DEV SAĞLIK İŞ ve İHD üyeleri KESK Ağrı Şubesi'nde bir araya gelerek, 38 gündür açlık grevinde olan siyasi tutsaklara ilişkin açıklamada bulundu. SES Ağrı Şube Sekreteri Hüdeyda Demirtaş, açlık grevindeki tutsakların “ciddi ve kalıcı sağlık sorunları ve ölüm tehlikesi” ile karşı karşıya olduklarına dikkat çekerek, "Başta hükümet olmak üzere birçok kurum ve kuruluş böylesi insani soruna duyarlılık gösterememekte; adeta seyirci kalmaktadır. Böylesi insani bir soruna karşı hiç kimse ve hiçbir kurum seyirci kalamaz ve kalmamalıdır. Bu durum insan olan herkesi ilgilendirmektedir. Bizlerin de, TTB ve Sağlık Emekçileri (SES) olarak insan hayatına verdiğimiz önemden dolayı bu duruma sessiz kalması mümkün değildir" dedi.

KRİTİK GÜNLER

Tutsakların açlık grevi için "oldukça kritik günlere ulaştı" diyen Demirtaş, şu bilgileri verdi: "Her an bir cezaevinde üzücü bir haber alabiliriz. Nitekim Diyarbakır Cezaevi'nde Fırat Bilir adlı tutuklu 6 gündür konuşamayacak duruma geldiğini öğrendik. Yine Siirt E Tipi Kapalı Cezaevi'nde Gülen Kılıçoğlu adlı tutuklu da bulantı, kusma ve kanamalar başlamıştır. Bağışıklık sistemi zayıfladıktan sonra vücut enfeksiyonlara açık bir duruma geleceğinden yapılacak olan müdahalenin de bir anlamı kalmayacaktır."

Maltepe Çocuk Cezaevinde 8 çocuğun açlık grevine başlamış olduğuna değinen Demirtaş, bunu da, 'açlık grevinin endişe verecek şekilde yayılması' olarak yorumladı.

'HÜKÜMET VE TOPLUM DUYARLI OLSUN'

Açıklamada, bazı cezaevlerinde uygulanan tecrit, B1 vitaminin verilmemesi gibi tutumların “tutukluların dirençlerini hızla kırarak erken ölümlerine, kalıcı sağlık sorunlarına yol açabileceği” uyarısında bulunan Demirtaş, şu çağrıda bulundu:

"Tutukluların adeta ölmesi, sakat kalması için kamuoyunda duyarlı çevreler dışında üç maymun oynanıyor. Bu oyunu kırıp tutukluların ölümünden sakatlanmasından önce duyarlılığımızı artırmak için daha hassas davranmamız, birçok şey yapabilmeliyiz, diye düşünüyoruz. Bu doğrultuda başta hükümet olmak üzere toplumun tüm duyarlı kesimlerini duyarlı olmaya çağırıyoruz."

Fırat Haber Ajansı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder