19 Ekim 2012 Cuma

HPG: Ağrı’daki sabotaj eyleminde 38 asker öldü


İran-Türkiye doğalgaz boru hattına Ağrı’nın Eleşkirt ilçesinde bir sabotaj düzenleyen HPG gerillalarının 38 askeri öldürdüğü, 30 askeri de yaraladığı bildirildi.


İran-Türkiye doğalgaz boru hattına yönelik Ağrı’nın Eleşkirt ilçesinde bir askeri konvoyun geçişi sırasında gerçekleştirilen eylem hakkında bilgi veren HPG Basın-İrtibat Merkezi (HPG-BİM), eylemde 38 askerin öldüğünü, 30 askerin de yaralandığını bildirdi. Açıklamada ayrıca 2 reo aracın imha edildiği, 4 Reo aracın da tahrip edildiği bildirildi.

‘Şehit Sidar ve Şehit Dicle devrimci harekatı’ kapsamında 18 Ekim günü saat 23.30’da Türk ordusunun 6 Reo araçtan oluşan askeri konvoyunun geçişi sırasında Ağrı’nin Eleşkirt ilçesine bağlı Sıvık ve Kurdali köyleri arasında İran-Türkiye doğalgaz boru hattına yönelik HPG gerillaları tarafından bir eylem gerçekleştirildiği duyuruldu.

Yolun altından geçen boru hattında yaşanan patlama sonucunda 2 Reo aracın tümden imha olduğu, 4 reo aracın da tahrip edildiğinin belirtildiği açıklamada eylemde toplam 38 askerin öldüğü, 30 askerin de yaralandığı kaydedildi.

Bu arada, olayda büyük hasar gördüğü belirtilen boru hattındaki doğalgaz akışı tamamen durdurulurken, Türk yetkililer onarımının uzun zaman alabileceğini bildirdi.

Özgür Aslan-ANF


Videolar;



Video 2
Video 3

Video 4
Video 5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder