30 Ekim 2012 Salı

Ağrı Bölgesi'nde halk tutsaklara sahip çıktı

 AĞRI MERKEZ

Üç gündür açlık grevinin sürdüğü Ağrı'da BDP İl binası önünde toplanan kitle, AKP İl binasına doğru yürüyüşe geçti. BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy'un da aralarında bulunduğu kitle, "Bu ateş sizi de yakacak", "Azadiya Öcalan azadiya me ye", "Talepleri taleplerimizdir", "Zindan direnişleri onurumuzdur" pankartları taşıdı. "Öcalansız dünyayı başınıza yıkarız", "Bê serok jiyan nabe", "Yaşasın zindan direnişi" sloganlarının atıldığı yürüyüşten sonra kitle AKP İl binası önüne siyah çelenk bırakmak istedi.
Polisin engelleme girişimi üzerine kitle ile polisler arasında gerginlik yaşandı. Yaşanan gerginliğin son bulmasından sonra bir grup, AKP İl binası önüne siyah çelenk bıraktı. Çelenk bırakılmasından sonra açıklama yapan BDP Ağır İl Başkanı Fahrettin Yıldırım, açlık grevindekilerin artık ölüm sınırına dayandığını belirterek, ölümlere dur demek için alanlarda olduklarını ifade etti. Yıldırım, tek bir ölümün olması durumunda AKP'ye yaşamı dar edeceklerini ifade etti. Açıklamadan sonra kitle 5 dakika oturma eylemi yaptı.










DOĞUBAYAZIT

BDP Doğubayazıt İlçe Örgütü üyeleri, cezaevlerinde başlatılan ve 49. gününe giren süresiz-dönüşümsüz açlık grevlerine destek amacıyla yürüyüş düzenlendi. BDP Doğubayazıt İlçe binası önünde biraraya gelen ve aralarında BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, BDP Doğubayazıt İlçe Başkanı İbrahim Kaya, Doğubayazıt Belediye Başkanvekili Salih Ersingün'ün bulunduğu binlerce yurttaş, Feqiyê Teyran Parkı'na yürüdü. İlçe binası önünde halay çeken yurttaşlar sık sık, "Biji Serok Apo", "Rêya te rê ya me ye", "Bazid ovası Apocular yuvası", "Zindanlara özgürlük" sloganları attı. Sarı, kırmızı, yeşil flamların yanı sıra "Sayın Öcalan özgür olmadan asla barış olmaz" pankartı açan kitle adına Feqiyê Teyran Parkı'nda TUHAY-DER yöneticisi Mehmet Kebude açıklama yaptı. Kebude, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerinde ağırlaştırılan ve 461. gününe giren tecride dikkat çekerek, "Türkiye'nin demokratikleşmesi ve bölgede barış ortamının olması için Sayın Abdullah Öcalan ile görüşmeler yeniden başlatılmalıdır" dedi. BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy ise, açlık grevindeki tutsakları selamlayarak, "Cezaevlerinde şuan 700 kişi ölüm sınırında, bu 700 kişinin talepleri gerçekleştirilmezse bizler de ölümle kucaklaşmaya hazırız" dedi. Aksoy, Başbakan Erdoğan'ın sözlerine tepki göstererek, "Başbakanın cezaevlerinde 'yiyip içiyorlar' sözleri ise kamuoyunu yanıltmaya yönelik palavralardan ibarettir. Kürt sorununun tek çözüm adresi Sayın Abdullah Öcalan'dır. PKK ise bu ülkenin gerçekliğidir" dedi. Yapılan açıklamanın ardından kitle BDP Doğubayazıt İlçe binasında açlık grevi eyleminde olan yurttaşları ziyaret etti.







PATNOS 

Tutsaklara destek amaçlı 3 gündür açlık grevinin sürdüğü Ağrı’nın Patnos İlçesi’nde kitlesel yürüyüş düzenlendi. BDP İlçe binası önünde bir araya gelen çok sayıda yurttaş, Atatürk Bulvarı'nda bulunan AKP ilçe binasına kadar yürüyüş düzenledi. “Biji Serok Apo”, “ PKK haktır halk burada”, “Biji berxwedana zindanan” sloganlar atılan eylemde AKP ilçe binasın önüne siyah çelenk bırakıldı. Burada açıklama yapan BDP Patnos İlçe Başkanı Şirin Güler, tutsakların taleplerinin bütün Kürt halkının talepleri olduğunu belirterek, asla ölümlere sesiz kalmayacaklarını dile getirdi. Patnos Belediye Başkanı Yusuf Yılmaz ise, AKP hükümetinin ölümlere sessiz kaldığını dile getirerek, bu sessizliği kabul etmeyeceklerini söyledi. Cezaevinde yaşanacak ölümlerin sorumlusunun AKP olacağını da belirten Yılmaz, Kürt halkı olarak ölümlere izin vermeyeceklerini kaydetti.






Dicle Haber Ajansı (Diha)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder