10 Ekim 2012 Çarşamba

Doğubayazıt'ta kadınlar için sağlık eğitimi

 AĞRI (DİHA) - Doğubayazıt Belediyesi Kadın Danışma Merkezi ve Çamaşır Evi tarafından kadınlara için sağlık semineri düzenlendi.


Doğubayazıt Belediyesi bünyesinde faaliyet yürüten Kadın Danışma Merkezi ve Çamaşır Evi tarafından Ehmedê Xani Mahallesi'ndeki kadınlar için "kadın sağlığı" semineri düzenlendi. Seminere aynı zamanda Kadın Doğum Uzmanı olan Doğubayazıt Belediye Başkanı Canan Korkmaz da katılarak kadınlara bilgi verdi. Mevsim geçişlerinde yaşanan kadın hastalıkları konusunda daha titiz davranılması gerektiğinin önemine değinen Korkmaz, adet kanaması gibi çok özel durumlarda doktor önerisiyle ve kendi kendine alınan bazı önlemlerle hastalığın giderilebileceğini belirtti. Korkmaz, "Sağlıklı bir kadın her ay genital ve hormonal sisteminin yenilenme sürecinin önemli bir parçası olarak 1 ile 5 gün arasında süren bir adet kanaması döneminden geçer. Kanama bazı kadınlarda iş yaşamı ve sosyal yaşamı etkileyen kramp tarzında sancılarla da beraber olabilir. Kadınların önemli bir kısmı bu adet günlerinden rahatsız olmazlar ve günlük yaşam bu kanamalardan az etkilenir. Yaşanan bu hastalık dönemlerinde içinde bulunan mevsim koşulları dikkate alınarak, tedavi olunmalıdır" dedi.

Korkmaz'ın ardından konuşan Sosyolog Özlem Arıcı ise, kadının cinsel bedenini tanıma ve toplumsal olarak kadın cinsine karşı gelişen ön yargılar üzerinde durdu. Arıcı, "Erkek zihniyeti kadınların eve kapanmasını ve özgüveninin yok olmasına neden olmaktadır. Kadınlar buna karşı mücadele etmelidir" dedi.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder